5,3 33 tys. ocen
5,3 10 1 33148
3,2 16 krytyków
Plagi Breslau
powrót do forum filmu Plagi Breslau

Większość dała negatywną ocene bo jest to film Vegi, a film w cale nie jest taki zły zwłaszcza jka na polskie warunki. Tyle gadacie na tego rezysera ale faktem jest, że jego filmy są najbardziej oglądane w Polsce. Pod względem realizacji film jest na europejskim poziomie w końcu. Tak czy inaczej filmy Vegi są dobre, może nie doskonałe. Ten film jestciekawy i obejrzałem go do końca. Przynajmniej nie jest to kolejna polska głupia komedia romantyczna..

PrinceRoen

A od kiedy sukces komercyjny oznacza, że film jest dobry? Jest to wyznacznik popularności, ale w żadnym razie poziomu filmu. Teledyski są o wiele lepiej realizowane. No i oczywiście nie mogło zabraknąć pseudo argumentu na obronę odnoszącego się do tego, że nie jest to komedyjka romantyczna.

ocenił(a) film na 6
PanKracjusz

zdecydowanie wole takie filmy niz komedie romantyczne :D

PrinceRoen

Ja to rozumiem, ale to, że kiepski film nie jest komedią romantyczną nie powoduje od razu, że jego wartość wzrasta, gdy poziom całości jest słabiutki.

ocenił(a) film na 9
PrinceRoen

no błaaaaagam
nie jest taki zły?
nie chcę tu wzucać spojlerów, więc hasłowo - scena z koniem i główną postacią
drewniana opowieść w szpitalu
przewidywalność od pierwszej sceny, w której pojawia się główny złoczyńca
prokurator i media
...

ocenił(a) film na 6
frotka_w_ultraviolecie

no ok nie mowie ze jest to rewelacyjne kino ale jak na polskei warunki jest zrealizowane w miare dobrze

PrinceRoen

Koślawy montaż oraz żałosny dźwięk. Bubel od strony technicznej nazywasz w miarę dobrą realizacją? Przecież to jest "film" z budżetem, więc strona techniczna powinna stać na poziomie, a tutaj leży i kwiczy. Nawet napisów nie dodali.

ocenił(a) film na 1
PrinceRoen

A Polska to kraj jakiś niepełnosprawnych miernot, że "jak na polskie warunki"?

ocenił(a) film na 9
PrinceRoen

masz trochę racji
ja też sobie powtarzam, że jak na polskie warunki
tylko taaaaaak mi się nie podobało to drewniane aktorstwo
przecież Kożuchowska była sztuczna w każdej sekundzie swojego występu
no i nie mogę, nie daruję im tych koni
w jednej sekundzie uspokoić rozszalałe zwierzę? samą obecnością? nierealne
ale nie krytykuję tego całkowicie, przecież obejrzałam do końca ;-)
i muszę też przyznać, że historia jest w niektórych wątkach dobrze wymyślona, tylko zabrakło talentu do realizacji

użytkownik usunięty
PrinceRoen

Obejrzałem (przemęczyłem). Straszne gówno.Nie polecam.

ocenił(a) film na 6

no tak ale dzien swistaka oceniles na 10 xd

PrinceRoen

Dzień świstaka jest super!

PrinceRoen

Porównywanie ocen filmów z różnych gatunków nie ma sensu, bo nie jest to w żaden sposób wymierne. Zestawiać ze sobą można, co najwyżej oceny produkcji z tego samego gatunku.

ocenił(a) film na 1
PrinceRoen

GUPI :D