PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=337035}

Plan gry

The Game Plan
2007
6,8 27 tys. ocen
6,8 10 1 26899
5,4 5 krytyków
Plan gry
powrót do forum filmu Plan gry

No jak rany julek toż to jest kopia tego polskiego filmu. Co prawda można by polemizować bo przecież sam temat jest oklepany ale jest tu wiele scen przywodzących na myśl komedię z Zakościelnym. Ja mam wrażenie po obejrzeniu jakby wiele scen podpadało pod plagiat.

ocenił(a) film na 9
Nessip

Masz racje ,ale bez przesady..w tym filmie chociaz nie bylo banalnego zakonczenia ze rodzice sie zeszli i zyli dlugo razem i szczesliwie...a przyznam ze myslalem iz tak moze byc...a tu...mała niespodzianka...ogolnie cakiem niezly film familijny

Dzem

Jak dla mnie ten film to plagiat, już nie popadajmy w ochy i achy z powodu śmierci matki (zauważyłem, że jeżeli w filmie jakiś bohater ginie to ocena idzie od razu o oczko w górę,przecież to paranoja). Połączyli to co Amerykanie lubią najbardziej czyli Football z czymś co by pasowało do komedii familijnej... Film nie był zły dlatego wystawiłbym mu 6 ale za kopiowanie pomysłu co najmniej -1, więc niestety ale tylko 5/10. Andy Fickman podchwycił pomysł, a że "Tylko mnie kochaj" nie miało przebicia za granicą, uznał, że w USA nikt nie zauważy ogromnego podobieństwa... Nie mylił się :)

ocenił(a) film na 5
4rch0n

Zgadzam się. Szkic filmu zupełnie jak polskie "Tylko mnie kochaj". Moja ocena też 5/10.

ocenił(a) film na 6
Nessip

tak, macie racje amerykańscy scenarzyści tylko czyhają na nowości filmowe z polski, lidera w świecie filmowym. Dajcie spokój ten scenariusz jest prosty jak budowa cepa i nietrudno wpaść na podobny pomysł. Za przesłodzone sceny, przyprawiające momentami o mdłości 6/10. Ale w gruncie rzeczy film ciepły i sympatyczny. ;)

ocenił(a) film na 10
Nessip

to raczej "Tylko mnie kochaj" jest kopią "Planu gry"....

ocenił(a) film na 6
Horrror

Horrror :) Game Plan - 2007, Tylko mnie Kochaj - 2006:)

ocenił(a) film na 10
Nessip

tak, racja
ale nie wydaje mi się żeby z polskiego filmu zgapiali... pewnie nawet nie wiedzą że istnieje "tylko mnie kochaj"

Horrror

wystarczy spojrzeć na daty my byliśmy pierwsi .

ocenił(a) film na 8
Nessip

Ale amerykanie i tak pewnie nakręcili to lepiej
A Maciej Zakościelny to The Rockowi mógłby co najwyżej buty czyścic

ocenił(a) film na 6
giovanni50

Aleś odkopał:) Fakt, The Rock świetnie sprawdza się i w sensacji, akcji, przygodowych jak i okazuje się w komediach familijnych natomiast Zakościelny raczej z racji postury do akcji słabo pasuje. Komedia, romans ok ale nie oceniałbym go w tak kategoryczny sposób. Oczywiście każdy ma swoje typy i preferencje. Dla mnie oba filmy na + choć Game Plan lepszy:)

ocenił(a) film na 8
Nessip

Zakościelny gra w Czasie Honoru

ocenił(a) film na 6
giovanni50

a wiesz,ja, moze niestety, nie widziałem:) A Zakościelnego lubię:)

ocenił(a) film na 8
Nessip

Mój pomysł na polska komedie romantyczną
Polski bardzo dobry piłkarz przed końcem kariery(34 lata) dowiaduje sie ża ma 14 letnią córkę
Jej matka zmarła na raka macicy