Plan ucieczki

Escape Plan
2013
6,9 82 tys. ocen
6,9 10 1 81609
5,7 17 krytyków
Plan ucieczki
powrót do forum filmu Plan ucieczki

Mogli zagrać razem, kiedy byli w kwiecie wieku. Dwaj najlepsi aktorzy filmów akcji, lat 80-
tych i 90-tych, spotykają się na planie dopiero teraz. Myślę, że taki film jeszcze parę lat temu, przyciągnął by miliony
widzów. Nie rozumiem, dlaczego nikt na to nie wpadł, a jeśli wpadł, to dlaczego nie doszło
to do skutku. Teraz grają już bodajrze trzeci film razem :)

użytkownik usunięty
Banana_filmweb

kasa kasa

ocenił(a) film na 7

Tak, jak nie wiadomo, o co chodzi, to wiadomo, że chodzi o pieniądze.

użytkownik usunięty
karoman4

dokładnie

ocenił(a) film na 7

Tak, Kolego ;-)

karoman4

Możliwe, ale nie chce mi się wierzyć, że to tylko kwestia kasy. Choćby na nich przepłacili, film przyniósł by takie zyski, że pieniądze by się zwróciły. Może chodziło bardziej o ten romans Arnolda z Brigitte Nielsen. Trochę o tym poczytałem, jednak to zawsze mogą być tylko plotki, nie sam romans, ale cała ta niechęć Sly'a do Arnolda.

ocenił(a) film na 7
Banana_filmweb

Niechęć Sly'a do Arnolda, która przerodziła się w wielką przyjaźń.

użytkownik usunięty
karoman4

chciałbym już zobaczyć ten film :)

ocenił(a) film na 9
Banana_filmweb

była żona Stallone Brigitte Nielsen zdradziła Sly'a z Arnoldem kiedy były kręcone zdjęcia do Czerwonej Sonii, myślę że to był powód dlaczego nie grali razem.

użytkownik usunięty
thomass48

Acha takie buty

na starość widac, juz wiedza, ze kobieta odcodza, a granie w filmach i rozpieprzanie wszystkiego jest jednak znacznie przyjemniejsze :D

thomass48

http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-1379646/Brigitte-Nielsen-reveals-br ief-romance-Arnold-Schwarzenegger.html

thomass48

W artykule Mowiacy_do_reki stoi czarno na białym, że Brygidka zdradziła ze Szwarcusiem niejakiego Kacperka (a miała z nim dzidzię małą - no cóż, nie mnie wnikać i oceniać) a nie Sly'a. Zaczęła się ze Stallone'ym spotykać dopiero po zakończeniu zdjęć do "Czerwonej Sońki". To tyle w kwestii sprostowania dla "niespikających".

ocenił(a) film na 6
Banana_filmweb

Ja bym poprawił część Twojej wypowiedzi. Mianowicie, zamiast: "Dwaj najlepsi aktorzy filmów akcji lat 80" poprawiłbym na: Dwaj najpopularniejsi aktorzy filmów akcji lat 80. Drobna różnica, a jak znacząca. O ile Stallone pokazał w kilku filmach, że grać umie, o tyle z Arniego tak dobry aktor jak ze skarpetki prezerwatywa. Niby założyć się da, ale nic więcej. :P

ocenił(a) film na 7
Egon_Olsen

fajne porównanie

ocenił(a) film na 7
Banana_filmweb

kasa... filmowców nie było stać aby płacić po 30 mln dolarów każdemu za rolę w latach 90-ych. teraz stali się "tańsi"

Banana_filmweb

ja bym zobaczył arniego w rocky IV jako ivana drago, a sly w terminatorze 2 jako t1000.

ocenił(a) film na 7
kocioooo

dobrze że do tego nie doszło...

ocenił(a) film na 7
Banana_filmweb

nie zagrali ze sobą jak byli młodsi bo za sobą nie przepadali ;p

użytkownik usunięty
dominik1989

Widziałem na facebooku na jednym z kont Sly'a jego zdjęcie ze Schwarzeneggerem około 1980 roku.

Banana_filmweb

Nie do końca się zgodzę z Wami że w latach 80-90 Arni z Sylvestrem nie przepadali za sobą, pomijacie FAKT że w roku 1991 Arnold, Sylvester i Bruce Willis(chyba jeszcze Demi Moore) założyli razem sięć restauracji PLANET HOLLYWOOD. Moim zdaniem bardziej chodziło tutaj o porównanie, który z nich jest lepszym aktorem, jakby zagrali w jednym filmie widzowie mogli by to wyczaić. A tak to każdy z nich miał swoje hity w tamtych czasach Sly(Rambo, Rocky) Arni(Terminator, Predator). Po co mieli by to pieprzyć i wsadzać dwóch aktorów, skoro w tamtych latach wystarczył jeden z nich żeby natrzepać w brud kasy.

ocenił(a) film na 4
LesTaT_86

To że się delikatnie mówiąc nie lubili, nie podlega żadnym wątpliwościom. Wystarczyło się wsłuchać w ich wypowiedzi w owych czasach. Podczas wywiadów bardzo niepochlebnie mówili o sobie. Nawet w filmach fabularnych wyczuwało się drwinę z przeciwnika. A może to była zagrywka dla mediów ? Choć raczej nie wydaje mi się, wyglądało to na naturalny brak sympatii.

ocenił(a) film na 7
LesTaT_86

Sam Sylvester Stallone mówił, że nie przepadał za Schwarzeneggerem i zazdrościł mu kariery. Akurat w tej chwili to Stallone jest górą nad Schwarzenegerem, bo Arnold dużo stracił na aferze politycznej. Więc teraz za przeproszeniem liże dupę Stallonowi żeby utrzymać się w branży.