Plan ucieczki

Escape Plan
2013
6,9 82 tys. ocen
6,9 10 1 81608
5,7 17 krytyków
Plan ucieczki
powrót do forum filmu Plan ucieczki

Po pierwszym kwadransie film ten zapowiadał się dość ciekawie. Niestety im dłużej trwał tym było coraz gorzej. Momentami odnosiłem nieodparte wrażenie (dialogi, gesty), że film ten to "odgrzewane kotlety", utrzymane w duchu filmów "Nieśmiertelni" z udziałem Sylvester Stallone i Arnolda Schwarzeneggera. Film ten był dla mnie całkowicie niewiarygodny - Ray Breslin został zamknięty w super więzieniu przy którym inne więzienia o zaostrzonym rygorze całkowicie się chowają. I co? W tym super więzieniu naczelnik to idiota który daje sobą manipulować w prosty sposób (Ray Breslin wciska mu kit, że wyciągnie tajne informacje od Emila Rottmayera. Naczelnik wierzy we wszystko na słowo i daje sobą manipulować:) ). Co to za super więzienie w którym więźniowie nie są przeszukiwani i przemycają sobie różne rzeczy:), nie mówiąc już o spacerniaku na którym strażnicy z bronią chodzą sobie koło największych bandziorów na ziemi, nie pomyślawszy, że mogą oni wzniecić bunt i zabrać im tą broń:). Gdyby nie dobrzy aktorzy (którzy w tym filmie zagrali kiepsko) dałbym temu filmowi gorszą ocenę. Reasumując - po takiej obsadzie i budżecie, można było oczekiwać dużo lepszego filmu. Na pewno nie polecam go oglądać. Strata czasu. Moja ocena to zaledwie 4/10.