Planeta skarbów

Treasure Planet
2002
7,6 67 tys. ocen
7,6 10 1 67188
7,2 12 krytyków
Planeta skarbów
powrót do forum filmu Planeta skarbów

piękna bajka, można powiedzieć: klasyka Disney'a. szkoda tylko, że nie okazało się, że ten Cyborg był ojcem Jima, byłoby jeszcze bardziej wzruszająco i 'disneyo'wsko' - czekałam na to cał film, chyba że niechcący nie dosłyszałam takowej kwestii. :) niemniej, oglądało się bardzo przyjemnie.

ocenił(a) film na 9
nathalie_paradis

Wydaje mi sie ze gdyby byl jego Ojcem, on by go rozpoznal :D ale ciesze sie ze skonczylo sie tak jak sie skonczylo :D Cyborg byl dla niego jak ojciec, zastapil mu go i obaj czerpali z tego radosc :)

ocenił(a) film na 8
HollyShort

no tak, ale właśnie cały film myślałam, że to jego ojciec, bo tak się martwił o Jima i w ogóle ;)

nathalie_paradis

JA twierdzę, że to dobrze, iż Silver nie okazał się ojcem Jima. Chyba klimat tej bajki trochę by się popsuł no i byłoby za cukierkowato. Jest dobrze tak, jak jest. W mojej ocenie z czystym sumieniem 10/10.

MissTeeQ

tez tak myślę. i w ogóle wydaje mi się, że Silver był "innego gatunku". wiem, że to brzmi okropnie - ale chodzi mi o to, że wg. mnie był jakimś innym człowiekiem, inteligencja rodem z innej planety niż Ziemia.

eryk_falk

Jim nie pochodził z Ziemi, więc też nie miał "typowo ziemskiej" inteligencji. cokolwiek to znaczy...

MissTeeQ

Jim by inaczej wyglądał... O.O

nathalie_paradis

Nie mógł nim być, ponieważ bajka jest na podstawie "Wyspy Skarbów", fajna, stara chyba, książka ;) Polecam.

ocenił(a) film na 9
dzudzamadza

O właśnie. Tu jest sedno sprawy. Ten film powstał na kanwie książki więc ramy były już z góry jakoś określone. Może i fajnie by było, gdyby coś tam... ale tu nie ma jakoś specjalnie miejsca na to "coś tam".

ocenił(a) film na 8
nathalie_paradis

Moim zdaniem trochę by to przesłodziło tą wspaniałą bajkę. Ten bostać to bardzo ciekawa i złożona postać. Nie lubię jednorodnych albo złych albo całkiem dobrych kreacji i ta mi się bardzo spodobała;)

ocenił(a) film na 10
nathalie_paradis

Ojoj, kocham, uwielbiam Planetę Skarbów, w niej siedzą wszystkie moje marzenia z dzieciństwa XD wyprawa statkiem z żaglami! piraci, kosmici stwory i potfory! roboty, cyborgi i technologie, stacje kosmiczne i kosmosss! I to w konwencji którą uwielbiam XD czyli bez nachalnego 3d. No baban banan moi drodzy, banan od ucha do ucha.

ocenił(a) film na 8
nathalie_paradis

dla mnie to co uznałaś za wadę jest jedną z największych zalet tego filmu...on wyróżnia się na tle innych disneyowskich bajek. Nie ma tu żadnego wątku romansu, nie ma cukierkowatego happy endu, jest jedynie puenta że każdy jest coś wart i że trzeba dawać z siebie wszystko by spełnić marzenia :) no i oczywiście jest Jim, który dla mnie na zawsze będzie numerem 1 :)

ocenił(a) film na 9
nathalie_paradis

Jak dla mnie jedna z najlepszych produkcji z tej branży:)