Połów szczęścia w Jemenie

Salmon Fishing in the Yemen
2011
6,4 24 tys. ocen
6,4 10 1 24143
5,7 11 krytyków
Połów szczęścia w Jemenie
powrót do forum filmu Połów szczęścia w Jemenie

Aktorsko:

ocenił(a) film na 8

najlepsza rola Ewana. To jest "jego" film. Ale Emily też mnie pozytywnie zaskoczyła. Idealnie dla siebie dobrani,takie mialam wrażenie. Niebanalny scenariusz, piękne krajobrazy, zaskakująca historia. Polecam, i dziwie się, ze ma tak niską ocenę.

ocenił(a) film na 9
my_turn

Oby Ewan został doceniony przez Akademię i zdobył w końcu tego Oscara, bo mu się już należy. Ile lat można czekać na tego Oscara? Na dzień dzisiejszy powinien zdobyć już dwa

ocenił(a) film na 8
joan19

to powinien być już Oscar za ten film, jak już. Oscary za 2011 już przyznane. Film latał po festiwalach filmowych i mimo niezłych opinii, akademia uznała go za niewartego uwagi. Meh.

my_turn

Też uważam, że to film McGregora. Co prawda, Blunt także rewelacyjnie zagrała, ale to McGregor przeszedł samego siebie. Ja też żałuję, że nie ma jeszcze Oscara, bo naprawdę mu się należy. A sam film? Miał wszystko to, co powinien mieć dobry, ciekawy film. I mimo, że nie jestem fanką wędkarstwa, to miał jakiś klimat. Bardzo mi się podobał.

my_turn

Zarówno Emily jak i Ewan świetnie się spisali. Emily widziałam już w kilku filmach i jest jedną z moich ulubionych aktorek. Ładna, skromna, z humorem i lekkością w każdej roli. Polecam z nią film: Młoda Wiktoria (spisała się świetnie), a teraz bardzo chcę zobaczyć "Jeszcze dłuższe zaręczyny". Ewan napewno jeszcze dostanie tego Oscara, ale niektóre jego role (jeśli mam być szczera) mnie nie zachwycają, paru filmów pozbyłabym się z jego filmografii, bo są po prostu złe i nie da się ich oglądać.