PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1283}

Pożegnanie z Afryką

Out of Africa
1985
7,5 58 tys. ocen
7,5 10 1 58392
6,6 34 krytyków
Pożegnanie z Afryką
powrót do forum filmu Pożegnanie z Afryką

Ale nudziarski gniot:(Można zasnąć taka nuda:( A do tego ta okropna meryl streep ble....

LotteLita

ech drogi Pokemonie:) masz ty parę dobrych filmów w Ulubionych,ale widać że nie uczyniło to z ciebie na tyle bystrej istoty by docenić ten film.Nawet jeśli cię znudził i nie spodobał ci się,to mogłabyś tylko ocenić,a nie pozostawiać tego 'nudziarskiego' komentarza,nic on nie wnosi,a ten film,nawet jeśli nie jest arcydziełem ze super szybką akcją,to nie zasługuje na miano: nudziarskiego gniota.

ocenił(a) film na 10
LotteLita

Zatem dobranoc, mospanie.

ocenił(a) film na 7
LotteLita

Od Meryl Streep to się proszę z łaski swej odstosunkować.

ocenił(a) film na 8
rustysword

Dokładnie. Film nie każdemu musi się podobać, ale Meryl proszę zostawić w spokoju :D

ocenił(a) film na 10
LotteLita

Każdy ma prawo wyrazic swoja opinię, ale może bez przesady.. Meryl z pewnością nie jest okropna, a film z pewnością nie jest 'gniotem' bo nie otrzymałby wtedy tak wielu nagród i nie zostałby tak bardzo doceniony. Gniotem jest 'Kobieta Kot'. Pozdrawiam. ;)

ocenił(a) film na 10
Cacharel

Ej, ty, zostaw Meryl Streep, bo to najlepsza aktorka. A film momentami jestł usypiający, ale na pewno nie jest "gniotem". To ja tyle. Dziękuję.

LotteLita

Meryl nie ma co się czepiać, była dobrą aktorką. Film może nie był pełny akcji, może nie był genialny, ale miał w sobie to "coś", co powinno urzec praktycznie każdego wielbiciela przygód. A co do nudy, to czego można się innego spodziewać po melodramacie, hę? Jak dla mnie muzyka, doskonała gra aktorów, subtelność tego filmu (w tym także Meryl) i chociażby nawet krajobrazy pojawiające się w nim wynagrodziły tę nudę...

Gingery

Ach, znowu nie pomyślałam co pisze - miało być "jest" miast "była".

LotteLita

Twój wysublimowany gust i wysokich lotów dowcip pozwala budzić nadzieję, że kwiat młodzieży jeszcze nie powiedział ostatniego słowa. Dzięki Ci, o wspaniały, dzięki. I więcej takich głębokich recenzji. Z utęsknieniem czekam na dalsze przemyślenia prawdziwego intelektualisty :]

ocenił(a) film na 8
Jorjan

Moze film nie jest arcydziełem, i nie do kazdego musi przemawiac jego klimat. Jednak przyznac trzba ze jak na lata 80-te jest naprawde dobrze zrobiony.

helen_quila

Nie wiem, jak taki film można nazwać gniotem... Jest wiele gniotów, można wiele filmów nie lubić, ale tego filmu po prostu nie można tak nazwać. Można go nie zrozumieć, ale widzę, że autor tematu woli akcję i "Matrixa" i patrzy jak wyglądają aktorzy (Meryl Streep nie jest okropna). No cóż... mam nadzieję, że dzisiejszej młodzieży gusta się nieco zmienią i popatrzą na filmy z innego aspektu ;)

ocenił(a) film na 8
LotteLita

Właśnie skończyłem oglądać ten film... I godzina dodania tego postu powinna być wystarczającą odpowiedzią na Twój post. :)

ocenił(a) film na 9
Madt

To idź spać trollu. Mam nadzieję, że wyświadczysz światu przysługę i już się nie obudzisz.

ocenił(a) film na 10
LotteLita

to jest jak z Zorbą
Grekiem Zorbą
albo do kogoś przemówi albo gniot :lol:

generalnie
piękne
jak katastrofa u Zorby :)))

LotteLita

Nie karmić trolla. E, minęło 2 lata pewnie zapomniał...