PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=767915}
6,1 33 tys. ocen
6,1 10 1 32579
4,0 12 krytyków
Po prostu przyjaźń
powrót do forum filmu Po prostu przyjaźń

Najbardziej uderzyło mnie to, jak stara gwardia aktorska, wybitna wręcz (Stelmaszyk, Polony, Fronczewski, Peszek) zgrabnie wpasowała się w lekki i przyjemny film, ilościowo zdominowany przez najpopularniejszych i nieco młodszych kolegów po fachu (Topa, Różdźka, Zako, Stramowski, Więdłocha). I dobrze się to ogląda!

ocenił(a) film na 7
Bella_88

Stelmaszyka oglądałam z prawdziwą przyjemnością. Nie mówiąc o mojej mamie ;)

Bella_88

bardzo fajny film :) stara wiara aktorska obsadzona w komedii dodaje jej jeszcze większego smaczku. choć dla mnie Topa zagrał mistrzowsko. szkoda, że tak rzadko go widać w takich odsłonach.

Bella_88

ciepła polska komedia :) bardzo dobra obsada. spora ilość wątków, ale wychodzi z tego jedna zgrana całość, więc nie ma się do czego przyczepić. warto zobaczyć kilku aktorów, którzy niekoniecznie grają w tego typu produkcjach. na poprawę humoru, czy na wypad ze znajomymi do kina jest to idealna propozycja :)

ocenił(a) film na 9
Bella_88

No teraz to uwierzę. Jak w dwa dni po światowej premierze Pani Anna Lucińska miała ocenę 10, to pomyślałem, że to jakiś błąd... W 6,5 uwierzę. :P

ocenił(a) film na 7
makmykxyz

Ona jest chwil parę na ekranie ;) Nie kładzie filmu, haha, ale też nie ją z dobrej gry aktorskiej zapamiętałam ;)

ocenił(a) film na 9
Bella_88

Jedna scena. Dosłownie jedno zdanie. Że ostatnio nie widziała Jego maczety. :P ;) :D
(Film oglądałem wczoraj.).

ocenił(a) film na 7
Bella_88

A te dosłownie parę minut z Fronczewski było cudowne! Głosu tego Pana można słuchać na okrągło :) Co do filmu: dobry, choć nie powiedziałabym, że to komedia.

ocenił(a) film na 9
telegrafistka

O to to!
Ale gatunkowo jest to pewnie komedia. :D
Dla mnie tak nie do końca.

ocenił(a) film na 7
makmykxyz

Komedia, ale nie do końca romantyczna. No i elementy dramatu też są. Jeśli ktoś nazwie ten film obyczajowym to w sumie też będzie miał rację ;)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Bella_88

i ten mix starej i młodej wiary aktorskiej dobrze się ogląda. może to idealne zbalansowanie sprawia, że widz się nie nudzi, bo jest kilka postaci, które wręcz kradną sceny np. scena z Czeczotem :) boska :D

Bella_88

potwierdzam jest zabawnie i na poziomie. już dawno nie było tak dobrze skontrowanej komedii w polskim wydaniu. można spokojnie wybierać się do kina

ocenił(a) film na 2
Aleksander_Emil

Trochę mnie poniosło z tą wypowiedzią, przepraszam...

ocenił(a) film na 7
Aleksander_Emil

Twój gust jest tak monotonny, że można podsumować go "każdy film, który ma w sobie elementy science-fiction zasługuje na co najmniej 8" (nawet tragicznie przeciętne big hero 6). Idź poprawiać sobie samoocenę gdzie indziej.

ocenił(a) film na 7
Aleksander_Emil

Wiem, że prawda jest bolesna, ale spokojnie: z beznadziejnie płaskim gustem filmowym da się żyć. Bez odbioru :) ps. miało wyjść inteligentnie i wyszło jak zwykle co? mogę pożyczyć chusteczkę na otarcie łez wymoczku :)

ocenił(a) film na 2
telegrafistka

ten twój cynizm ..rodem ze smerfów 3.0 ,ta twoja nonszalancja iście z miejskiej dżungli...tak sobie patrzę na ten twój wpis i współczuje przede wszystkim twoim paluszkom ,które muszą klepać rozkazy od pustych przestrzeni tuż nad kręgosłupem...

ocenił(a) film na 7
Aleksander_Emil

@Aleksander_Emil, nie ma to jak szanować kobiety, co nie? Mógłbyś jakoś merytorycznie skrytykować film, a nie wjeżdzać na ludzi, którym się on spodobał. A film jest naprawdę okej. Dostałem to, czego oczekiwałem do tego typu produkcji, a nawet trochę więcej. Przyjemny film, całkiem fajnie zagrany, o ważnych wartościach, ale patrząc na Twoje komentarze, to chyba tego typu rzeczy masz w poważaniu....:) Ja tam ten film spokojnie mogę polecić w zasadzie każdemu, ze względu na jego uniwersalność.

ocenił(a) film na 2
krisgie87

Uspokój ego i zacznij doceniać cudze opinie... a czy ten błąd stylistyczny "ważne, wartości"nie określa czasem Twojego, uporczywego trądziku:) poza tym mowa, trawa...

ocenił(a) film na 7
Aleksander_Emil

Pozwól, że nie będę punktował błędów w Twoich wypowiedziach, bo nie warto karmić trolla. Jeśli z mojej wypowiedzi musisz wyciągać tylko ten niegroźny pleonazm - spoko, świadczy to tylko o Tobie. Skoro postulujesz o docenianie czyichś opinii, może również sam się do tego dostosuj, bo komuś ten film może się po prostu podobać. I to chyba podoba się wielu osobom, bo średnia 6,2 nie jest złą średnią, a sam film ma wiele dobrych stron. Ty ich nie musisz widzieć, a inni mogą.

ocenił(a) film na 2
krisgie87

ta nowo mowa o karmieniu trolla to skutek pogawędek wśród znajomej tylko Tobie młodzieży...średnią można też wyciągnąć z życia poza dennym scenariuszem i powtarzalnymi aktorami, krzywdę sobie robisz w kontekście tej samej zabawy która over and over again bawi Ciebie i całą rzeszę ludzików na patyku :)

ocenił(a) film na 2
Aleksander_Emil

bat-manie , ile dzisiaj już uratowałeś istnień od przestępstw ?:D

ocenił(a) film na 7
Aleksander_Emil

"Nowomowa" piszemy łącznie. I używamy tego terminu w nieco innym kontekście. Do reszty Twojej wypowiedzi nie mam zamiaru się odnosić, bo oprócz notorycznego obrażania innych użytkowników, nie masz za bardzo nic do powiedzenia. Chyba że w końcu doczekamy się jakiejś merytorycznej i pozbawionej inwektyw wypowiedzi na temat filmu.

ocenił(a) film na 2
krisgie87

cieszę się ,że wyhaczyłeś ten jakże gargantuiczny błąd ort. kogo masz na myśli pisząc o Was? Ty i kto jeszcze chcecie doczekać się "nieinwektywizowania" przeze mnie ? ,a o filmie już wypowiedział się chociażby Artur Pietras, z którym zgadzam się w stu procentach , po co "papugować"?