Pod słońce

The Shadow Dancer
2005
6,8 2,5 tys. ocen
6,8 10 1 2532
5,5 2 krytyków
Pod słońce
powrót do forum filmu Pod słońce

nie wiem dlaczego, byl to JEDYNY film w moim zyciu ktory z biegiem minut wydal mi sie coraz bardziej zenujacy. scenariusz, gra aktorow, wszystko jakies strasznie niedolezne. zrozumialbym moze gdyby byl to produkt licealisty.

matigorny___

Zgadzam się... Niestety. Film oglądałam, niczym popija się gorzki syrop - kawałkami. A i tak przy końcu mnie zemdliło.

ocenił(a) film na 4
Szulamitka_filmweb

Racja. Ten film to totalna porażka. Wszystko było jasne i oczywiste od początku, nic a nic mnie nie zaskoczyło. Wiadomo było, że najpierw pisarz nie będzie lubił młodego, ale później polubi, a na końcu obydwoje przejdą katharsis i metamorfozę, dowiedzą się, czego chcą od życia. No i oczywiście wątek romantyczny. Dałam 4/10, gdyby nie żenujące zakończenie dałabym może 5. W ogóle dałabym 2/10 gdyby nie dwie rzeczy: Harvey Keitel, którego bardzo lubię oraz Toskania, którą ubóstwiam.

ocenił(a) film na 7
Nutshell88

Zgoda - film nie jest arcydziełem. Ale znasz takie, gdzie najpierw pisarz będzie lubił młodego, ale później znielubi go, a na końcu obydwaj zostaną tacy sami jak byli na początku? Oczywiście szczegóły mogą być dowolne - chodzi mi o ideę?

wlodman14

Obejrzałem sobie ostatnio. Uroki Toskanii dalej mnie urzekają. Lubie ten kraj, ten język, kulturę historię, natomiast odnośnie filmu to aktorstwo nie jest złe. Fatalny jest Joshua Jackson, który nie osiągnął żadnego poziomu aktorstwa. Wstawić tam wieszak i będzie taki sam efekt. Inny aktor i było by lepiej