PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=603930}

Pod skórą

Under the Skin
2013
5,7 20 tys. ocen
5,7 10 1 20469
7,1 61 krytyków
Pod skórą
powrót do forum filmu Pod skórą

Jeżeli ktoś może to wyjaśnijcie mi o co tutaj w ogóle chodzi ? Poza klimatem i muzyką nie ma tu nic godnego uwagi... takie moje zdanie... Spotkałem się z opinią, że to kosmitka w ludzkim ciele... ale raczej szukałbym tu jakiegoś większego sensu... pytanie tylko jakiego... Film coś w sobie ma ale ogólnie lipa.

ocenił(a) film na 4
reptile2006

Miała zabijać, a że się zbuntowała jej "szef" zaczął ją ścigać. Podobnie jak jej poprzedniczkę.

ocenił(a) film na 6
reptile2006

Film jest luźną, albo raczej nieudaną, adaptacją książki o tym samym tytule - zresztą przeciętnej. Różnica polega na tym, że w książce wytłumaczono motywacje bohaterki (kosmitka polująca na ludzi na mięso na eksport do swojego świata), a w filmie wymieniono to na kilka enigmatycznych scen. Sens możesz wybrać sobie dowolny, tak samo jak bohaterka wybierała "skóry" - wcale bym się nie zdziwił, gdyby w internecie zaroiło się od feministyczno-wegańsko-postmodernistycznych interpretacji :-) Dziwne, że po dobrym "Sexy Beast", Glazer zabawił się w zbyt ambitnego studenta filmówki. Ale klimat jest.