PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=603930}

Pod skórą

Under the Skin
2013
5,7 20 tys. ocen
5,7 10 1 20469
7,1 61 krytyków
Pod skórą
powrót do forum filmu Pod skórą

Niezwykle rzadko, raz na 100 przypadków kiedy zaczynam oglądać film przerywam go przed końcem, tyle tytułem wstępu. Szykowałem się na przynudzające kino s-f i na nagą Scarlett Johansson :) Obydwie rzeczy bardzo lubię :) Wyłączyłem jednak film w momencie, który był sprzeczny z logiką, mianowicie jak pierwsza ofiara wchodzi dobrowolnie do ciemnego pomieszczenia i idzie za rozbierającą się Scarlett. Hallo ? Nawet najbardziej podniecony facet po wejściu do budynku czy mieszkania, w którym nie ma nic po za ciemną pustką, nie myślał by raczej o sexie, choćby nie wiem jak był napalony :) Nie mam pojęcia czy to był symbol, czy później zostało to wytłumaczone. Stwierdziłem, że jeżeli twórcy zaczynają od czegoś takiego bez liniowego wytłumaczenia o co chodzi to mamy znowu przeintelektualizowany gniot i nawet cycki i tyłek Scarlett Johansson nie zatrzymają mnie przy tym filmie. Dodatkowo zatrzymując film sprawdziłem EPG w którym było napisane, że ona usypia ofiary, a w tej scenie tego nie było. Poczytałem opinie z tego forum porównujące film do innego "arcydzieła" - "Essential Killing" i to mi wystarczyło.