PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=603930}

Pod skórą

Under the Skin
2013
5,7 20 tys. ocen
5,7 10 1 20469
7,1 61 krytyków
Pod skórą
powrót do forum filmu Pod skórą

Nie oglądam tego filmu od początku – dopiero po około 10min od rozpoczęcia. Moje uwagi na bieżąco… Przerażająco długie sceny na plaży w Szkocji z Czechem śpiącym w namiocie. O co chodzi z tym niemowlęciem na plaży? Scarlet wcale nie jest kusząca – nie bardzo rozumiem tych Brytyjczyków! Dlaczego ci faceci w czarnej próżni są bez gaci? Pełno ludzi przechodzi za oknem auta – po co? Przez parę minut byłem na fajce… Znowu Scarlet jedzie autem. Gość z zdeformowaną twarzą. Tesco. Coś się zmienia… Chyba go wypuściła, ale nie na długo. Mgła. Kawałek tortu jak w Rejsie wędruje z talerzyka do ust w 3 minuty… Zmywanie naczyń. Scarlet ogląda się w lustrze po raz któryś. Czyżby w Scarlet rodziły się ludzkie odczucia? No, jednak nie… Łąka i las… oj bardzo długo!. Schronisko. W końcu zdejmuje ludzką skórę, płonie, czarny dym i śnieg… ( za dużo wielokropków – wiem).
Może gdybym oglądał to w kinie to by jakoś to oddziaływało. Ale w domowej kuchni w sobotę wieczorem- to gniot

ocenił(a) film na 3
gizzio

dziękuje ze mnie wyręczyłeś za opis tego filmu. Film jest dość zryty więc nie dziwię się że znalazł wielu "odkrywców" sztuki i dzieła. Pewnie by mu dali oscara. Strach się bać co mają w głowach. Co do tortu - myślę że chciano pokazać jak cukier jest rakotwórczy i zabija. Nawet kosmita to wypluł. Nie wiem kto to filmował ale miał upodobanie do męskich penisów. Mały + za cycki na ekranie. Smutne jest to że w Anglii taki pijaczek ma domek z kuchnią z oknem a w Polsce?. Koniec końców kosmita został zabity przed niedoszłego gwałciciela , śmiercią okrutną - spaleniem. :-) Może i są tu symbole ale film jest po prostu nudny !!!!!!