Scenariusz na pierwszy rzut oka nie najgorszy. Świetny wątek z 'podaj dalej". Można było zrobić całkiem ciepły, niegłupi wylajtowany film o pomaganiu sobie nawzajem. Mogło być niebanalnie banalnie i zabawnie, ale amerykańce potrafią zepsuć wszystko. Wkrada się jakiś wątek miłosny - po co on to ja nie wiem. Jakieś patetyczne monologi kevina s. wprawiające widza w zażenowanie ... przewidywalność wątków, schematyczność ... no i irytująca gra superaktorzyny młokosa ów. wyrośnie nam beztalencie na miarę johnego depp'a. A ten brak happy endu to już w ogóle nietrafione posunięcie. Może w Ju Es EJ 12 latki nagminnie dźgają się na przerwach, ale u nas to chyba by nie przeszło ;] amerykańce są mistrzami w happy endach ... trza było i tu pokazać klasę, a nie kombinować! ... Inarritu by tu mógł fajnie rozwinąć skrzydła ... spie***ny film w chooY! żenuła! ;]
??"wyrośnie nam beztalencie na miarę johnego depp'a" ??
nie widziałem filmu ale pisać o Deepie jako o beztalenciu to NIELEKKA przesada ...
Może nie widziałeś wielu filmów z jego udziałem ?
Johnny Depp oczywiście :) literówka : realnie było tego jeszcze więcej , filmy z jego udziałem to już w znakomitej większości klasyka.
"1990 - nominacja do Złotego Globu w kategorii najlepszy aktor w musicalu lub komedii za film "Edward Nożycoręki"
1993 - nominacja do Złotego Globu w kategorii najlepszy aktor w musicalu lub komedii za film "Benny i Joon"
1999 - nagroda honorowa César za całokształt twórczości
1999 - Blockbuster w kategorii najlepsza rola męska w horrorze "Jeździec bez głowy"
2004 - nominacja do Nagroda Publiczności (People's Choice Awards) w kategorii ulubiony aktor za film "Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły"
2004 - nominacja do Złotego Globu w kategorii najlepszy aktor w musicalu lub komedii za film "Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły"
2004 - nominacja do BAFTY w kategorii najlepszy aktor pierwszoplanowy za film "Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły"
2004 - nominacja do Oscara w kategorii najlepszy aktor pierwszoplanowy za film "Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły"
2004 - nominacja do nagrody krytyków (Critics' Choice Awards) w kategorii ulubiony aktor za film "Marzyciel"
2004 - SAG w kategorii najlepsza pierwszoplanowa rola męska za film "Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły"
2005 - Nagroda Publiczności (People's Choice Awards) w kategorii ulubiony aktor za film "Marzyciel"
2005 - nominacja do Złotego Globu w kategorii najlepszy aktor w dramacie za film "Marzyciel"
2005 - nominacja do SAG w kategorii najlepszy aktor pierwszoplanowy za film "Marzyciel"
2005 - nominacja do Oscara w kategorii najlepszy aktor pierwszoplanowy za film "Marzyciel"
2007 - Złoty Glob w kategorii najlepszy aktor w musicalu lub komedii za film "Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street"
2007 - nominacja do Oscara w kategorii najlepszy aktor pierwszoplanowy za film "Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street" ... "
to nie miała byc komedia! to dramat psychologiczny, a ten 'młokos' wspaniale nadaje się do takich filmów. Jest w nich (jako dziecko) najlepszy. Wystarczy spojrzeć na Sztuczna Inteligencje czy Sósty Zmysł. Arcydzieła!
Zaraz zaraz... Czy mi się przywidziało, czy Ty nazwałeś Johnnego Deppa beztalenciem??? Chryste Panie!!! Ja... nie no, nie wiem nawet co powiedzieć... Po prostu brak mi słów!
No i dobrze :)
Bo z ignorantami..
...którzy strzelają bez namysłu hasłami z dupy wziętymi...
...nie ma o czym rozmawiać :)
I ja widziałabym pomysł inaczej zrealizowany. Mimo, że nie uważam Deep'a za beztalencie muszę się zgodzić bo film moim zdaniem nie wypadł zbyt dobrze. Dziwie się ocenie. Pomysł z ''podaj dalej'' zdaje się być absurdalny i o takim (absurdalnym) charakterze widziałabym film. I gdyby nie to, że ostatnia scena była dla mnie wzruszająca powiedziałabym, że film totalnie nierealny.. ale zaskoczyłam samą siebie. Więc przez to właśnie nie pamięam już czego jeszcze chciałam sie tu uczepić.
No nie wiem, nie wiem. Mi ten pomysł wcale nie wydaje się absurdalny. Być może nawet bym się go podjęła. Tu po prostu chodzi o to, aby uwierzyć w ludzi, uwierzyć, że każdym istnieje choć odrobina dobra.
Oj ktoś tu chyba nie zrozumiał filmu...Haley grał Trevora. Wymyślił on "Podaj dalej" ideę która mam ulepszyć świat. Trevor pomógł 3 osobom. 1 to bezdomny którego zabrał do domu, dał jeść i itp. 2 osoba to jego matka alkoholiczka. Stąd ten wątek miłosny. Chłopieć zeswatał ją ze swoim nauczycielem (który zlecił mu zadanie ulepszenia świata) bo uwierzył że w ten sposób matka może wyjść z nałogu. No i 3 osoba to kolega ze szkoły prześladowany przez chuliganów szkolnych. Bardzo mądry i pouczający film :).
tak swoją drogą to jest to podobno film na autentycznej historii.
nie wiem, czemu ten film Ci się nie podobał, bo wg mnie był piękny, ale każdy ma swoje zdanie.
A co do Johnnego Deepa, to tego już w ogóle nie rozumiem, chyba jestem byt ograniczona, bo jak dla mnie jest to jeden z najlepszych aktorów.
Jeżeli chodzi o Deppa, to jestem do niego uprzedzony, dlatego też obiektywnie na pewno go nie osądziłem, więc spokojnie. Co do filmu, dalej trzymam się swojej wersji - patetyczny do wyrzygania. Zresztą sam nie wiem co mnie podkusiło żeby to obejrzeć. Pozdrawiam i czekam na głos rozsądku, który uzna mą racje.
I to pisze osoba, która dała 130 (!!!) DZIESIĄTEK w tym "KLANOWI", 4 jedynki, jedną 2 i 3, kilka dziewiątek. Żenada.
czego Wy się czepiace? film jest rewelacyjny.! nie rozumiem w ogole... tak to piszecie smętne komentarze, że film ma taką samą fabułę jak każdy, ze ma takie samo zakończenie itd. a kiedy pojawia się coś innego, czyli nie ma Happy End'u to gadacie ze film denny. no ludzie zdecydyjcie się na coś.!
wspaniały film jakże!
może przewidywalny, może banalny...
ale to co przekazuje jest niesamowite...
czy realne w prawdziwym życiu?
gdyby osoby uznające ten film za żenujący zrozumiałyby jego przekaz to pomysł byłby jak najbardziej realny...niestety zbyt wiele osób zwraca uwagę na czynniki zewnętrzne. Ok. Rozumiem, że oprawa wam się może nie podobać - gra aktorów i td...ale nie o to w tym filmie chodzi...