PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8727}

Podejrzani

The Usual Suspects
1995
7,7 107 tys. ocen
7,7 10 1 107316
7,6 62 krytyków
Podejrzani
powrót do forum filmu Podejrzani

Ludzie jak piszecie juz cos do ciekawostek to przynajmniej robcie to umiejetnie i nie wypisujcie bzdur !!!

"Przed opuszczeniem posterunku policji Verbal Kint odbiera swoje rzeczy pośród których jest złoty zegarek i złota zapalniczka. Wcześniej w filmie Keyser Soze używa obu tych przedmiotów."

Przeciez Kint wszystko opowiada, wszystko co sie dzieje poza posterunkiem to retrospekcja, wiec moze uzywac zapalniczki i zegarka.
To takie trundne do zrozumienia ??

ocenił(a) film na 10
lain_coubert

Nie buldodż się tak :P

Zapalniczka i zegarek to prezenty od reżysera dla uważnych widzów :)

Poza tym, w retrospekcji ma je Soze, nie Kint. Kint odpala papierosa od jednorazówki. Tak naprawdę, to jeden z niewielu amerykańskich filmów, który nie traktuje widza jak idioty...

ocenił(a) film na 8
xmrrx

Heh, ale przeciez Soze to Kint :)

(za krotki)

ocenił(a) film na 10
lain_coubert

Chyba ni skumałeś mojej wypowiedzi... :/

W trakcie oglądania filmu widz nie wie że Soze to Kint. Dlatego nie skuma tego po zapalniczce, aż Kint/Soze odbierze ją na posterunku. I po to "ich" rozgraniczyłem.

Myśl jak czytasz, myśl jak piszesz.

ocenił(a) film na 8
xmrrx

Ech, nie dogadamy sie....

(za krotki)

ocenił(a) film na 10
lain_coubert

Ja się mogę dogadać, ale jak na razie nie mamy o czym gadać. Napisałeś co chciałeś, ja sprostowałem, ty skomentowałeś, ja wyjaśniłem. Jak dla mnie koniec tematu. Jeśli chcesz jeszcze pogadać, to po prostu powiedz :)

ocenił(a) film na 8
xmrrx

Hmm bo jak dla mnie człowiek czyta ciekawostki dopiero po obejrzeniu fulmu, wiec rozgraniczenie Kinta i Soze nie ma sensu :)