że zakończenie tego filmu jest najbardziej zaskakującym zakończeniem jakie widział w filmach. Trochę może i jest zaskakujące, jednak co nam ono daje, nie szokuje, w sumie można powiedzieć, że zakończenie pozostaje otwarte. Dla mnie ono jest tak samo zaskakujące jak w każdym innym filmie z pozostawionym do końca pytaniem, kto pociągał za sznurki?
No właśnie, może szokować, ale jakoś nie ma na nic wpływu. Mnie przeszkadzało też to, że nie było żadnej wskazówki, by widz zaczął podejrzewać Verbala Kinta. Ja pomyślałam o nim tylko dlatego, że (tak jak mówisz) ktoś napisał, że zakończenie jest niezwykle zaskakujące. Nie pasowało ono do końca do filmu. A takie zakończenie skojarzyło mi się z Prestiżem, czy z Iluzjonistą, tam ono jednak idealnie współgrało z całością. Oceniam na 7,5/10.
Zgodzę się z Tobą bemol33, ja od momentu jak Verbal zapytał "A kto to jest Keyser Soze?" to już zacząłem myśleć, iż to on jest tym całym Keyserem i jak się okazało nie byłem w błędzie. Film średni, jednak o gustach się nie dyskutuje.
Jeżeli chodzi o zaskakujące zakończenia to jak najbardziej polecam Repo Men / Windykatorzy z 2010 roku, film ze średniej półki aczkolwiek zakończenie rewelacyjne, polecam osobom, które czekają na mocne i zaskakujące zakończenie.
w takich sytuacjach wypada napisać SPOILER. Film ma MEGA zaskakujące zakończenie, niezależnie co tu mądrale napiszecie.
ja tez dosyc szybko wiedzialem ze to verbal,takze zaskoczenia to tu nie było,predzej rozczarowanie,dlatego film taki sobie dalem ...7 tylko ze wzgledu na Kevina