PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8727}

Podejrzani

The Usual Suspects
1995
7,7 107 tys. ocen
7,7 10 1 107316
7,6 62 krytyków
Podejrzani
powrót do forum filmu Podejrzani

Właśnie przed chwilą obejrzałem "Podejrzanych" na TVN. Film bardzo mi się spodobał ale zakończenie ani trochę mnie nie zaskoczyło. Otóż zrobiłem rzecz bardzo głupią, której teraz żałuję. W przerwie wszedłem na Filmweba aby zobaczyć opis "Podejrzanych". No i jak przeczytałem, że film ma jedno z najbardziej zaskakujących zakończeń to od razu się domyśliłem jak to wszystko będzie wyglądało. Przez to niestety nie przeżyłem zaskoczenia jak większość widzów a szkoda bo w końcu miało być największą zaletą filmu.

ocenił(a) film na 9
sesseseri

to możesz mieć pretensje tylko i wyłącznie do siebie ;]
świetny film.

piowek

A ja mimo tego, że nie przeczytałam takich rzeczy, to i tak pod koniec filmu od momentu napadu na statek, końcówka filmu była dla mnie jasna:). I te słowa o szatanie...Film świetny:)

p.s. moim zdaniem to opis filmu na filmwebie zdradza zbyt wiele.

sesseseri

Miałem to samo. Po przeczytaniu, że film ma zaskakujące zakończenie, skupiłem się na Verbalu i po kolei zaczęło mi to pasować. Np. To, że Keaton kazał mu zostać podczas akcji ze statkiem. Domyślałem się także, że Verbal to nie kaleka. Ale postarałem się to ominąć w mojej ocenie dlatego zasłużone 8/10.

Aha no i Verbal fajnie wymyślał te historyjki z kwartetem, gwatamelą itd:D

sesseseri

Tego można było się domyśleć i bez czytania opisu. Tylko dwie osoby przeżyły, w tym jedna ciężko ranna.. druga nie dość że wyszła bez szwanku to jeszcze jest kaleką(co raczej byłoby dziwne, że nie miał nawet zadrapania). A na koniec to to w jaki sposób opowiadał - był pewny siebie. Ogólnie kto jest tym Soze można domyślić się po ok 30minutach filmu. Ale mimo wszystko film był dobry. 7/10

ocenił(a) film na 8
sesseseri

Jak to zakończenie było zaskakujące to...