Tego się nie da oglądać! Musiałem ze 3 razy przerywać, tak mnie zdenerwowały niektóre wydumane sceny. Szkoda słów.
tak kolego musisz troche glebiej zanuzyc sie w tematy ....wojny
nie sadze ze jest t o wydumane ....tu chodzi o ludzi chlopakow ktorzy gina
a glowna rola aktora jest przednia./..
Tragedia -_-. Jak można nakręcić film o transportowaniu zwłok z punktu A do punktu B ? Lubię dobre dramaty, ale to było po prostu żenująco nudne... Typowa propaganda dla bezmózgich amerykanów. Pokzajue jak to wspaniała amerykańska armia traktuje wspaniałych i dzielnych amerykańskich żołnierzy po chwalebnej śmierci, oraz jak wspaniali amerykanie, wspaniale łączą się w żałobie po zabitych na wojnie. ( scena korowodu samochodów - żenada). Rozumiem że to jest tragedia dla rodzin, ale można było ciekawiej ( czyt. bardziej poruszająco) to wszystko przedstawić, no i przede wszystkim, prawdziwiej.
3/10 - ale muszę zaznaczyć że generalnie łagodnie filmy oceniam.
Mogło być bardziej amerykańsko: Wokół trumny nie biegała kobieta z histerycznym krzykiem: "Oh, my God!!!" :)
Nie skomentuje pierwszej części bo kolega to nawet chyba obok tematyki wojennej i wojska nawet nie przechodził.
K. Becon - zawsze go ceniłem, świetny aktor. Ale tu nie trzeba zbytniej finezji by salutować z niemą twarzą. Naprawdę. Szmira jakich mało.