PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=493898}

Podróże Guliwera 3D

Gulliver's Travels
2010
5,5 33 tys. ocen
5,5 10 1 32722
3,9 9 krytyków
Podróże Guliwera 3D
powrót do forum filmu Podróże Guliwera 3D

Przepraszam, ale nie zgodzę się z poprzednikami, którzy uważają ,że jest on dobry dla
dzieci. Żarty są niesmaczne ,teksty wulgarne ,a głupie miny i granie na Guitar Hero Jacka
Blacka już dawno się przejadły (ten sam motyw niespełnionego gitarzysty rockowego
przewija się, co jakiś czas w kolejnej produkcji).Do tego mierna gra aktorska i polski
dubbing na wyjątkowo niskim poziomie. Jako dorosły widz nie znalazłem w tym filmie nic
pozytywnego.Odradzam, gdyż jest to stracony czas.

ocenił(a) film na 3
mach7thcfrank

Zgadzam się !
Jedna rada , jeżeli zamierzasz oglądać ten film to tylko z napisami bądź bez . Dubbing naprawdę jest tragiczny .

ocenił(a) film na 6
mach7thcfrank

nie przesadzaj! film nie jest rewelacyjny, ale żeby natychmiast dać 1?

ocenił(a) film na 1
luca117

Równie dobrze mógłbym zapytać ciebie, Luco, czemu oceniłeś film tak wysoko, ale tego nie zrobię ,bowiem szanuję twoje odrębne zdanie.Uznałem, że film jest z gatunku niepotrzebnych i na więcej w moich oczach nie zasługuje.feel free to disagree.

ocenił(a) film na 9
mach7thcfrank

ja uwazan ze dubbing był na wysokim poziomie,film jednak z morałem jedni go ujrzą drudzy nie,a i teksty były smieszne a najbardziej mi sie podobała scena jak pił herbate w domku dla lalek niezła scena,

mach7thcfrank

Zgadzam się z mach7thcfrank.
Dodatkowo, wersja tego filmu w 3D wydawała się oferować coś "dla oka", a tymczasem ani czegoś dla umysłu, ani dla przepony (mało śmiechu), ani dla oka (3D zupełnie było zbędne). Wiadomości w nieszczęsnej TVP też można oglądać w 3D, jeśli ktoś się uprze.

Najbardziej żal było mi rodziców, którzy stawili się na sali kinowej ze zgrają dzieci. One przeważały na widowni. Żarty były nie tyle nawet mało smaczne, co proste lub prostackie. Słabe, dosłowne, miałkie. Odradzam, chyba że ktoś chce się sam przekonać.

ocenił(a) film na 6
mach7thcfrank

Ja tam może nie odradzam, ale też nie zachęcam. Oceniłem na 6/10 bo film nie jest najgorszy ale z wieloma argumentami przedstawionymi w pierwszym poście się zgodzę.

ocenił(a) film na 6
lkz

Film nie był najgorszy (widziałem gorsze), zgadzam się z opinią na temat polskiego dubbingu, był tragiczny. Ale ogólnie pomysł na ekranizację w 3D był dobry. Dlatego daje 6/10.

ocenił(a) film na 3
pepe17

Tragiczny dubbing, to na pewno. jak ładnie stwierdził mach7thcfrank - "film z gatunku niepotrzebnych" , zmarnowane półtorej godziny z życia, oglądając film odniosłem wrażenie iż jest to marna podróbka Nocy w muzeum, nie polecam, lepiej ten czas poświęcić na bieganie - przynajmniej wam wyjdzie na zdrowie ;)

ocenił(a) film na 1
mach7thcfrank

Film jest beznadziejny. Żałuję, że poszedłem z dziećmi. Na pewno nie jest to film dla dzieci. Prymitywny, wulgarny humor. Szkoda czasu i pieniędzy.

ocenił(a) film na 4
ravkar

sami jesteście wulgarni wy pedagodzy. ale racja słaby dubbing i film też

ocenił(a) film na 2
napruto

żenujący film , a oczekiwania co do niego były zupełnie inne ... Bajka dla dzieci do 15 lat.

ocenił(a) film na 4
kunapwd

co tu takiego nie dla dzieci?? film głupi jak but i słaby ale nie dla 15-latków