o czym mógłby być polski film dla młodzieży?
kto mógłby być jego bohaterem?
Nie jestem gimnazjalistą ale udzielę odpowiedzi: jakiś psychologiczny dramat o bandziorach w bluzach z napisami JP i CHWDP.. polska rzeczywistość..
Nie jestem gimnazjalistą niedawno skończyłem liceum. Mógłby powstać film w stylu pierwszej części Step up, nie chodzi o taniec, ale o głównego bohatera, który wywodzi się z ulicy, oczywiście w polskich realiach i zaczyna się zmieniać i staje się porządnym człowiekiem w wyniku różnych przeżyć. A początek mógłby być zawieszony gdzieś pomiędzy środowiskami CHWDP i JP, tylko bez cenzury i ściemy, konkretnie, nie stworzone przez jakiegoś scenarzyste co nigdy nie miał najmniejszego kontatku z takimi ludźmi. Nie w tak fikcyjnym świecie jak w wojnie polsko-ruskiej, powinien być ogólnie poważny, dramat, jednak pełen dowcipnych dialogów, żartów w stylu wojewódzkiego. Oczywiście mógłby się pojawić też wątek miłości w dyskretnym tonie. Nie wyobrażam sobie takiego filmu w Polsce, a myśle że nie wymagałby on wielkich pieniędzy, a byłby naprawdę dobry jak na polskie warunki i możliwości i młodzieży powinien się podobać..
aha, właśnie przeczytałem że piszę pytanie do trochę młodszych, a nie jak myślałem wcześniej starszych niż gimnazjalistów, ale już trudno..