PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=586930}

Podwodna miłość

Onna no kappa
2011
3,7 237  ocen
3,7 10 1 237
Podwodna miłość
powrót do forum filmu Podwodna miłość

WTF?

ocenił(a) film na 3

Pinku musical ze zdjeciami Christophera Doyle'a! Operator musial byc chyba winien komus duza przysluge, ze zgodzil sie pracowac przy tym czyms. Wiedzialem ze to bedzie zly film i z takim nastawieniem zaczalem go ogladac, liczac choc troche na dobra zabawe. Mozna sie posmiac w 3-4 scenach (glownie tych erotycznych z udzialem Kappy ;) O charakteryzacji czy efektach specjalnych nawet nie ma co wspominac w produkcji wygladajacej jak za kilka tysiecy dolarow. Piosenek nawet sporo, ale srednio wpadajace w ucho, w dodatku z koszmarna choreografia tanca. Erotyki jak na pinku tez malo, a same aktorki niezbyt urodziwe. Po tych wszystkich zapowiedziach (bodaj pierwsze polaczenie pinku i musicalu + sam Christopher Doyle - choc kompletnie bez wyrazu) poczulem duzy zawod. Jakos Kappa nie maja szczescia do dobrych filmow (vide Death Kappa) ale w sumie nie ma co sie dziwic ;))

-Grail-

a czy zdjecia chociaz były dobre?
lol

ocenił(a) film na 3
-Grail-

Ja inaczej, nie spodziewałem się, że to będzie zły film, w końcu third window films go wydali, ktoś umieścił go na liście lepszych, azjatyckich filmów roku, no i wreszcie znany operator. I początek nawet mnie nie zawiódł, pinku musical z motywem Kappy ? Czemu nie ? :] Jednak im dłużej oglądałem tym gorsze wrażenia i te same zarzuty co Grail.
Czasem w zamkniętych pomieszczeniach zdjęcia miały niski kontrast i sporo ziarna, a na zewnątrz już wyłącznie czysto - ładny efekt, podobnie jak filtry, czy latająca kamera, ale to nie ratuje słabego filmu.

ocenił(a) film na 1
-Grail-

ja wytrzymałem aż do 19 minuty przebolałem wstępną piosenkę o babci... ciekawe co miała wspólnego z sytuacją ale olać to... jak ten cały "Kappa" zaczął jęczeć powiedziałem sobie p...ole ... film to totalne nieporozumienie, to to się nawet dla dzieci nie nadaje ...

-Grail-

A ''Summer Days with Coo''?

-Grail-

totalny shit :)