Nie wypowiem się na temat rodzaju masek używanych w filmie, bo nigdy nie miałem z takimi do czynienia - to co mnie najbardziej raziło to fakt że obie panie w cienkich pianeczkach z gołymi nogami przebywały kilkadziesiąt minut na głębokości 47 !!! metrów (głębokość dostępna w zasadzie wyłącznie dla nurków technicznych - jest to już nurkowanie dekompresyjne, gdzie nie wystarcza krótki przystanek na 5 minut, zwłaszcza przy tak długim czasie przebywania, stresie, hiperwentylacji i wysiłku fizycznym) nie odczuwały wcale wyziębienia !!! Na takie głębokości nawet w Morzu Czerwonym czy w Meksyku schodzi się w grubym skafandrze, często nawet suchym z ocieplaczem...
Polecam wszystkim filmik dokumentalny pt. Pod ciśnieniem - o biciu rekordu Polski w nurkowaniu głębinowym, przez niestety nieżyjącego już Jerzego Błaszczyka (czytelnikom wszelkiej maści Pudelków i Pomponików był lepiej znany jako partner życiowy i ojciec córki Martyny Wojciechowskiej)
filmik dostępny na popularnym gryzoniu cho/mikuj (bez /) za sms - dobra jakość zgrana z TV
ale to jest film dla ogólnego plebsu , owszem,nawet tacy laicy jak ja zdali sobie sprawę z tego wyziębienia ale przecież panowie musieli mieć na co popatrzec:)
wypowiedź denna, znacznie poniżej głębokości 47 metrów w głąb...nomen omen co za głąb, czy też głąbica, bo płeć też ciężko wywnioskować