Pogłoski

Rumours
2024
5,0 833  oceny
5,0 10 1 833
5,7 9 krytyków
Pogłoski
powrót do forum filmu Pogłoski

czyli jak przestałem się martwić i pokochałem pułapki prokrastynacji..

polityczna postapka satyryczna z proaktywnym antypedofilskim czatbotem, nocą zazombionych onanistów, niebem czarnym jak gęstniejąca smoła, morzem gęstym jak zasmolone niebo, smołą niebiańską jak morze czarne i drugim ulubionym organem woody'ego allena wielkości trabanta sąsiada mojego dziadka.

maddin, ledwo co w łupince orzeszka wypłynął na szerokie wody zlewnego mainstreamu, zrazu postanowił zostać jego sztandarowym absurdystą, piewcą dobrodusznego żartu i celowego chaosu - wespół w zespół i pospołu z tym drugim quentinem - zawieszając poprzeczkę tak zwanej politycznej farsy jajcarskiej wcale nie tak daleko od Doktora Strangelove'a - brawo!

jego śmiertelnie poważna głupawka niepoważna niechaj będzie nam wszystkim wyłomem w mroku porządkującym przedwyborczy zamęt i postelekcyjne zmysłów pomięszanie, teraz i zawsze, amen.

ocenił(a) film na 6
Westernik

Napisz po prostu czy dobry, a nie pi erdol poetyckim językiem.

Bokciu

po prostu czy dobry, a nie pi erdol poetyckim językiem

ocenił(a) film na 6
Westernik

Gdyby o to chodziło, byłby przecinek tudzież myślnik po "Napisz". Ewentualnie cała fraza prócz "Napisz", wzięta w cudzysłów. Taki elokwentny erudyta, a kiepski purysta. Wstyd.

Bokciu

idąc dalej tokiem twojego rozumowania musimy dojść do stwierdzenia, że to co napisałeś jest nie fair wobec dwukropka..

ocenił(a) film na 6
Westernik

Zgadza się - pominąłem dwukropek jako przykład.

Bokciu

to co, w jaki sposób masz zamiar zrekompensować smutnemu dwukropkowi tak rażące i ostentacyjne, a nawet otwarcie i całkiem zgoła chamskie pominięcie go?

ocenił(a) film na 6
Westernik

Dorzucę zatem jeszcze średnik, niech mu jego towarzystwo wynagrodzi wszelkie bóle. Zgodnie z trendami, powinien być ukontentowany partnerem tej samej płci.

Bokciu

a skoro zabrnęliśmy tak daleko w nakręcaniu spirali absurdu, to może jeszcze zapytam:

dlaczego ja nie wymyślam ci od

(tu proszę wstawić dowolne określenie z bogatego a wysoce wysofistykowanego repertuaru określników własnych),

a ty mi tak?

ocenił(a) film na 6
Westernik

Możesz wskazać jakikolwiek epitet, który za takowy uważasz? Nie potrafię się doszukać w tutejszej konwersacji. Czyżby "kiepski purysta" tak cię ubódł?

Bokciu

no jakże to, czyż nie jestem ludzkim panoptikum ukrywającym się w norze, zdala od szarej rzeczywistości dnia codziennego?

gabba gabba hej!

wymieniać dalej?

kiepski purysta bardziej mnie ubawił - przypominam, iż zarzut padł spod palców człowieka, który potraktował brak myślnika w zdaniu ze śmiertelną powagą..

jest z tobą ten problem, że od wejścia narzucasz konfrontacyjną postawę pozycjonując się w roli tego, który wie. poczyniłeś kilkanaście wpisów pod tematami, które założyłem, przy czym żaden (żaden, żaden) z nich nie dotyczył żadnego (żadnego, żadnego) z filmów, które tak pięknie i tylko dla ciebie słowem pisanym podchwyciłem. masz jakąś obsesję na moim punkcie czy może na polsacie znowu zapodali wczoraj Fatalne Zauroczenie i tak z rozpędu zabrnąłeś?

zapokumaj po prostu, że nie obchodzi mnie to, co o mnie myślisz i przestań robić z siebie fanatyka opętańca. potrzebujesz recenzji filmowej - istnieje po temu odpowiednia zakładka.

wlazłeś i powiedziałeś coś raz, spoko. wlazłeś i powiedziałeś to samo drugi raz, ok. ale włażąc po raz ęty a wciąż z tym samym tekstem nie wystawiasz swojemu kumaniu bazy świadectwa z czerwonym paskiem.

ocenił(a) film na 6
Westernik

Oj tak - niezaprzeczalnie wybitne panoptikum ludzkie z ciebie.

Bokciu

zaorany.

ocenił(a) film na 6
Westernik

Uderz w stół, a nożyce się odezwą...Udowodniłeś, że potrafisz posługiwać się normalnym czyli szerokorozumianym językiem i to mi wystarczy. Fortele tu nie są istotne, ważne, że osiągnąłem cel.

Bokciu

chętnie porozmawiałbym o celach, jakie sobie wyznaczasz, z twoim terapeutą..

ocenił(a) film na 6
Westernik

Niebywałe...ty nadal zrozumiale piszesz.

Bokciu

ehe, jeszcze dwa, trzy wpisy i dojdziesz do całkiem zgoła oczywistego stwierdzenia, że problem od początku leżał nie po stronie nadawcy, a odbiorcy komunikatu, prawda?

ocenił(a) film na 6
Westernik

Nie, jeszcze dwa, dwa trzy wpisy a uznam, że jesteś normalny.

Bokciu

znowu zaorany. dojechany. zadyrdymałowiony.

Westernik

Dżizas, co za wysrywy...

szzelest_

pełna zgoda, bo to jest zawsze przykre - znosić przykre wyziewy obcego gatunku.. a zna pan może jakieś słowa, które sam wymyślił?