PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34888}

Pojutrze

The Day After Tomorrow
2004
6,8 227 tys. ocen
6,8 10 1 226832
5,6 43 krytyków
Pojutrze
powrót do forum filmu Pojutrze

film kompletny w porównaniu do 2012 który jest o podobnej tematyce w pełni oddaje powage sytuacji w jakiej znajduje się nasza "matka" ziemia oddaje nastrój napiecie i atmosferę schyłku cywilizacji która mimo rozwinietej technologii nie ma szans w starciu z naturą.W 2012 mimo rewelacyjnych efektów specjalnych brak tej atmosfery emmerich poszedł na łatwizne i z dobrego pomysłu jakim był 2012 stworzył kiczowate widowisko z iscie amerykańska pompą..."po jutrze"wypada o wiele lepiej w tej konfrontacji.gratka dla miłosników gatunku

hedonista83

ściąg sobie pojutrze i 2012 tylko w tych filmach sa całkiem i nie efekty pozro

ocenił(a) film na 8
hedonista83

Zdecydowanie "Pojutrze". Niby ten sam reżyser, ale spora różnica. "2012" jest pusty, oparty na efektach... i tyle. Od dialogów po grę jest co najmniej średnio, dobór aktorów kiepski, za długi, nie czuje się kompletnie klimatu ani tragedii ludzkości...za dużo by wymieniać!!! Normalnie daję 4/10, ale ze względu na efekty moja ocena to 6/10.
I tu się z Tobą zgadzam w całej rozpiętości. Dodam jeszcze, że dodatkowym atutem "Pojutrze" jest świetna ścieżka dźwiękowa:)

ocenił(a) film na 10
Mosze

Zdecydowanie pojutrze ;) 2012 zachwyca tylko efektami (które wyglądają dobrze na ekranie kina, bo na monitorze już nie jest tak fajnie)

ocenił(a) film na 8
alfa940

zdecydowanie pojutrze - 2012 to straszliwa lipa !

ocenił(a) film na 7
hedonista83

Jak najbardziej "Pojutrze"

ocenił(a) film na 7
eulogy_pl

Ja tak samo wybieram Pojutrze, 2012 oprócz efektów nie przykuło mojej uwagi niczym innym ...

ocenił(a) film na 9
hedonista83

zdecydowanie pojutrze. 2012 sie dobrze oglądało (dobrze zrobione efekty), ale absolutnie nie czuję potrzeby powrotu do tego filu. pojutrze mogę oglądać parenaście razy i się nie nudzi :)

hedonista83

pojutrze. 7/10
2012 4/10 dałbym 2 ale efekty są rewelacyjne (choć nie wszędzie) no i dlatego trochę wyżej. film dłużył mi się, myślałem że już końcówka patrze a to dopiero 30minut minęło.. sam się dziwię, ze wytrzymałem do końca ;)

Johnny_D

z dwojga złego wolę Pojutrze ;P. 2012 to już kompletna porażka

ocenił(a) film na 9
BarEET

Oczywiście że pojutrze ;))
2012 to były stracone 2 godziny.. Jeszcze nigdy sie tak nie wynudziłam w kinie.

ocenił(a) film na 8
hedonista83

Pojutrze 8/10, 2012 3/10.
Dałbym więcej 2012 za efekty ale to prawie było pewne że z nowszymi kompami będą lepsze efekty.

Lwie_Serce

A ja się wyłamię i powiem, że wolę 2012. Lepsze efekty specjalne i muzyka, od początku do końca filmu trzyma w napięciu, Pojutrze mnie wynudziło.

ocenił(a) film na 10
Wentzy

Moim zdaniem "Pojutrze" Film trzymał w napięciu efekty były niesamowite a film i fabuła wciągała żałowałem ze tak szybko się skończył ;D