PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624892}
7,4 157 tys. ocen
7,4 10 1 157027
6,9 53 krytyków
Pokłosie
powrót do forum filmu Pokłosie

Widziałem Pokłosie, jest mniej więcej tak jak się spodziewałem po przeczytaniu kilku recenzji. Film jest bardzo dobry, trzyma w napięciu a od technicznej strony jest to cacko.
Nie za dużo było za to "kontrowersji" o których wszyscy huczą. Film opowiada między innymi o polskich bohaterach we współczesnym świecie. Ludzi których znajdują motywacje w bezinteresownych działaniach na rzecz drugiego człowieka. I druga strona medalu, że w ludziach drzemie zło, ale uniwersalne. To co rozgrywa się w Pokłosiu nie ma nic wspólnego z polityką. ani ideologią. Jest to opowieść o małej społeczności, w której poruszony zostaje temat tabu.

ocenił(a) film na 9
matti120

Zgadzam się z Tobą. Martwi mnie, że wśród tych komentarzy dotyczących tematu, kontrowersji, antypolskości, może umknąć, że to bardzo dobrze zrealizowany film (mnie zachwyciły zdjęcia) i świetnie spełnia założenia filmu kryminalnego i thrillera (trzyma w napięciu do końca).

matti120

Szkoda, ze tyle się gadfa o tym filmie, bo idac do kina juz wiemy co bedzie, a ja chciałbym zostać zaskoczona...

JaninaMariaKowalska

To idź, bo będziesz zaskoczona, że to jak się ty momentami mówi w ogóle nie ma nic wspólnego z filmem. Fabuły ci nie powiem ale Pokłosie jest udanym thrillerem Pasikowskiego.

Tomatoes

Od jakiegoś czasu w ogóle się nie sugeruje komentarzami. Zwłaszcza tymi skrajnymi.

ocenił(a) film na 8
Tomatoes

Klakiery budzą się do życia.

Nnorm

wkrótce obudzą się wampiry :P

ocenił(a) film na 1
Nnorm

haha to ci sami od "komisarza blonda i oko sprawiedliwości".

matti120

A mnie mimo wszystko zaskoczył. Był bardziej skupiony na budowaniu napięcia niż temacie z którego słynie. Pierwszy raz miałam tak, że widownia nie wybiegała z kina po seansie tylko powolutku wstawała.

ocenił(a) film na 1
MonKacz

Boże... wiesz co a jeszcze NIGDY nie widziałam ludzi, którzy by WYBIEGALI po jakimś filmie. Klakiery powtarzam, darujcie już sobie, wasz czas minął. Zobaczcie ludzie już wam nie wierzą. Nawet przekonujący nie jesteście.

matti120

Film jest pozyjcą obowiązkową! Zmusza do myślenia i refleksji. Gratuluję twórcom odwagi.