Ja wsio rozumim, ale ... Kiedyś zastanawialiśmy się w rodzinie dlaczego nie mówi się i nie kręci się filmów o Ukraincach, Łotyszach, Estończykach załatwiających Żydów z zamiłowaniem i powszechnie (Żyd - wiadomo, na wsi, w miasteczku forsę miał i udzielał pożyczek, był też zwykle kamienicznikiem, zatem 'płaciło' mu się w ten sposób z satysfakcja szczególnie w Galicji Wschodniej, bo szczególnie tam ludność żydowską męczono i cięto bezlitośnie, przez -ma się rozumieć-ludy ukraińskie). Podobnie nie mówi się (co prawda o Niemcach jako sprawcach też coraz mniej) o udziale tych nacji w pacyfikacji Powstania Warszawskiego, mordach na cywilach, o specjalnych oddziałach estońskich, ukraińskich, które z miotaczami i satysfakcją, "u Niemca", 'jechały' po domostwach "Paryża Wschodu"...
Ogólnie też obserwuje zatajanie faktu zasilania aparatu partyjnego ludnością żydowskiego pochodzenia, chociaż to żadna tajemnica, że była ona motorem rewolucji toczonej z okresami natężeń już wiele lat. I z jej zaślepienia i zatracenia, pędu do władzy i 'dutków' wielu ludzi straciło życie, rodziny, codzienność, wszystko. Do dzisiaj liżemy rany ...Polacy są jacy są i mają wiele wad, ale to, że najbardziej zajadli rewolucjoniści internacjonaliści byli Żydami to kolejny historyczny fakt, a nie pobożne życzenie... Jak również to, że biedniejsi Żydzi byli w Europie nielubiani i tępieni, pogardzani i latami rugowani to tej głupiej Rzeczpospolitej (przez zamożnych pobratymców) co to ich naiwnie przyjmowała...
Bolesne jest też odkrywanie "czarnego PR", który rozwijają w USA, sama kiedyś wyczytałam, na przypadkowej stronie książki, autorki Żydówki z USA, powieści dziejącej się w Krakowie w czasie wojny, wrogie i oszczercze słowa (A'la "Spacerowałam Sławkowską, stalowe, zimne oczy przechodniów, zdawały się krzyczeć "Żydówka!", "Salcia!", "Do gazu z nią!")...
Po prostu to jest wszystko okropne, że kręci TAKIE filmy, a innych jakoś nie...
Bezczelna to ona jest prawie zawsze...dzis to tragedia fakt. Obejrz sobie Lis na żywo o Grosie ( czy jak się pisze te przeklęte żydowskie nazwisko ) na yt
tu patriotyzm nie ma nic do rzeczy,po prostu nie zionę nienawiścią do innych ludzi których nawet nie znam, tak jak Ty...Lecz się na nogi,bo na głowę to już chyba za późno...
Tia, bo według ciebie mężczyźnie wolno być brutalnym chamem, a gdy kobieta broni honoru własnego ojca to jest ble. Sorki, myzoginie, ja tez bym broniła mojego ojca, gdyby jakiś faszysta wycierał sobie parszywą mordę jego imnieniem.
Problem w tym, że A. Zawisza miał w tym sporze rację. Ojciec K. Szczuki, pan Stanisław Szczuka w czasach PRL-owskich był opozycjonistą w przeciwieństwie do takiego Nałęcza, który należał do PZPR(!!!!!!!!!!). I rację miał mówiąc, że jej ojciec prawdopodobnie brałby udział w MN, jak nie w tym roku, to na pewno w poprzednim (patrz ucz. PiS), ponieważ/bo daleko mu do takich poglądów jakie posiada jego córka.
problem polega na tym, że żydzi na terenach polskich zdobywali majątki w czasie zaborów, wydając polskich patriotów Carowi i reszcie zaborców za co dostawali majątki, kamienice i złoto. Więc cała sprawa zamożności żydów nie bierze się z ich przedsiębiorczości lecz z ich bandyckiej natury. Powstał instytut zajmujący się badaniami mordowania Polaków lecz ów instytut został przekształcony przez "polskie" władze ponieważ uwidaczniał faszystowską naturę żydów.
Wybudowali to muzeum żydów które ma uwidaczniać jak żydzi żyli z Polakami. Jak myślicie ile będzie tam wspomnień o mordowaniu Polaków przez żydów.
Będzie wspomniane, że 90% łapanych Polaków w czasie zaborów było wydawanych przez żydów ?