PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624892}
7,4 157 tys. ocen
7,4 10 1 156996
6,9 67 krytyków
Pokłosie
powrót do forum filmu Pokłosie

Dobry

ocenił(a) film na 10

Film najlepszy jeśli chodzi o ostatnie porażki polskiej kinematografii. Nie jestem zwolennikiem
naszych filmów. Scenariusz bardzo dobry. Mógłby konkurować z zagranicznymi. Reżyser spisał się
na 5. Do 6 trochę brakowało.To już małe detale o tym świadczyły. Dobra gra aktorów. Można
byłoby dodać ciekawszego tępa i scen, ale ze względu na budżet tego nie zrobiono.
Moja subiektywna ocena.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
falco83_filmweb

Przepraszam z czystej ciekawości, ile Pan ma lat? Ponieważ jeśli rocznik obejmuje ilość lat to współczuję. No Chłopie bez jaj, temu filmowi dałeś taki komentarz? W sumie co do pierwszego zdania się w 100% zgadzam, ale potem już jest gorzej, parę próźb: obejrzyj: Czas apokalipsy, Ścieżki chwały. Mechaniczną pomarańczę, Człowiek pogryzł psa, Kingdom, Infiltrację, Ojca Chrzestnego, albo po prostu wolisz takie kino i super, szacun, ja nie,

ale Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
karkens

Wszystkie tytuły, które podałeś oglądałem. Tego filmu nie możesz porównywać do tych co podałeś. Należy go oceniać strikte polskiej kinematografii i możliwości. To tak jakbyś porównywał mercedesa z skodą. Mercedes był, jest i będzie "najlepszy" Skoda nie była, jest i może będzie w średniej klasie. Moja ocena odnosi się do warunków jakie panują u nas, tego co trafiało do polskich kin spod produkcji i reżyserki polaków. Więc jeśli chodzi o polskie warunki film dał radę i chociaż tym tytułem możemy konkurować z budżetami kilkudziesięcio razy większymi.
Ps. trochę tolerancji , tutaj rozmawiajmy o filmie i argumentach. Nie obrażajmy się tekstami typu "ile ma Pan lat.....współczuje"

ocenił(a) film na 6
falco83_filmweb

Przepraszam, mój błąd, i w sumie się zgadzam, ale kompletnie nie gloryfikujmy tego rodzaju kina, Ale skoro sam znasz realia śwtowej kinematografii to po co takie pierdoły wypisujesz