PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624892}
7,4 157 tys. ocen
7,4 10 1 156996
6,9 67 krytyków
Pokłosie
powrót do forum filmu Pokłosie

Ten Film nie ma wymowy oszczerczej wobec Naszego Narodu. Pokazuje jakiś wycinek prawdy - bolesnej, od której nie uciekniemy. Takie wypadki też miały miejsce. Żyjemy w wolnym kraju, możemy mówić wreszcie prawdę - i tę z okresu II wojny i tę z okresu komunizmu. Wystarczy tego zakłamania. Mamy piękną historię, choć zdarzają się też w niej ciemne plamy. Nie popadajmy w skrajność - albo zaprzeczając zupełnie, że takie zdarzenia w ogóle miały miejsce, jak robią to ,,prawdziwi Polacy'', - albo jak Gross, ukazujący tylko negatywne zachowania Polaków wobec Żydów, dowolnie szafujący liczbami i statystykami, przemilczający całą resztę stosunków polsko-żydowskich. W tym filmie jest zachowana równowaga. Poza tym film jest dobrze zrobiony - świetni aktorzy, piękne zdjęcia.
Moja ocena 7,5.

użytkownik usunięty
sphinxxx77

kolejny który nie potrafi spojrzeć szerzej

ocenił(a) film na 8

zaraz oskarżysz mnie o kolejne konto, eh...

użytkownik usunięty
literkaABC

z ilu jeszcze do mnie napiszesz?

ocenił(a) film na 8

mam serwerownię w Palo Alto / obok mnie siedzi Zuckerberg i gadamy właśnie o spadku notowań FB w porównaniu z dniem wczorajszym :)

ocenił(a) film na 8

nie wiedziałem, że poza swoim mam inne konta i to od stycznia 2011 :D

użytkownik usunięty
literkaABC

ja nie mówię że to konto jest twoje

ocenił(a) film na 8

mówisz co chwila przecież...

użytkownik usunięty
literkaABC

lol, ale o tych założonych kilka dni temu którymi popierasz swoje posty lub atakujesz osoby o innych poglądach

ocenił(a) film na 8
sphinxxx77

podzielam uwagę, historia naszego kraju to nie tylko Grunwald i Westerplatte...tylko dyskutujmy o wszelakich jej aspektach, miejmy odwagę spojrzeń nań z każdej strony, jeśli ktoś obwinia rządy to...też po części jego wina, bo przecież ktoś tych ludzi wybiera? pozdrawiam :)

użytkownik usunięty
literkaABC

jak to kto wybiera? niestety ciemny lud

ocenił(a) film na 8

dlaczego ten lud pozostaje bierny? Grecja Hiszpania się nie pieprzy i jakoś sobie radzą a nieroby z nich że aż miło

użytkownik usunięty
literkaABC

bo oglądają TVN, czytają gówno wyborcze (głównie ludzie starsi) i wierzą w zakłamane wiadomości które tam podają a młodzi łykają to co im mówi między innymi populista Palikot (legalizacja) i dlatego w ostatnich wyborach był tak wysoko.