Jestem o tym święcie przekonany. Niemożliwością jest by ten film miał taką ocenę przy tylu
negatywnych opiniach, większość dała pewnie niską ocenę nawet nie oglądając filmu prowadząc
bojkot który sam popieram.
Ocena jest prawdopodobnie przefiltrowana z ocen użytkowników posiadających kilka kont (bez liku tutaj takich), którzy masowo wystawiają te jedynki. A nawet jeśli nie - to jest raczej sztucznie ZANIŻONA, przez tych samych milusińskich, którzy to bez oglądania dają 1/10.
wybacz, że zaburzyłem Twoje święte przekonanie, ale żaden "bojkot" nie prowadzi do obiektywnej oceny.
Zgadza sie. Filmweb zapewne ma zaimplementowany filtr, ktory do sredniej nie wlicza ocen wystawianych z tego samego IP. Wiele portali korzysta z tego rodzaju aplikacji. Slusznie tez wytknales prosty blad logiczny autorowi watku. Coz, jedynki (bez obejrzenia filmu) wystawia baaaaardzo specyficzny typ czlowieka.
Też mam poczucie, że coś tu się nie zgadza. "Pokłosie" od chwili wstawienia go na Filmweb ma niezmiennie ocenę 7,3 i ta ocena nawet nie drgnęła. A jeśli spojrzeć na to ile osób komentujących film wystawiło 1 to tak wysoka średnia jest bardzo mało prawdopodobna
Dwa tygodnie temu srednia wynosila 7.2. Czemu niektorzy ludzie zawsze sie we wszystkim myla?
Ja pamiętam że w dniu premiery ocena wynosiła 7.0. Potem stopniowo, mniej więcej co tydzień z hakiem rosła o 0.1, ale już (póki co) przestała.
Jedynkę wystawiło może ze 20-30 osób, a które komentowały najintensywniej. Zakładam, że zdecydowanie więcej jest osób które dawały filmowi najwyższe noty ale nie chciały brać udziału w dyskusji.
Filmy oceniam subiektywnie więc nikt mi nie zabroni dać 1/10 filmowi o którym mówi się, że jest oparty na faktach a tak naprawdę jest stekiem bzdur.
Film ma prawdopodobnie dlatego tak zawyżoną ocenę, bo ludzie, którzy zdecydowali się pójść do kina (ta garstka bo film poniósł klapę) i wydać pieniądze na ten paszkwil to w większości ludzie, którzy zgadzają się z linią filmu i przekaz mimo fałszerstw historycznych im się podoba. I nie ważne co by zobaczyli to i tak by ocenili go dobrze. Niewspółmiernie dobrze w stosunku do tego co na ekranie widzieli. Podobnie jest z filmami o gejach, lesbach, transach czy innych postępowych filmach o wynaturzeniach seksualnych i moralnych. To samo z resztą tyczy się drugiej strony, która wystawiła ocenę 1 bez oglądania. Większość jednak ludzi zdających sobie sprawę z kłamstw zawartych w filmie i podłości przekazu nie obejrzy go, a tym samym nie oceni. Stąd taka zawyżona ocena.
Ocena kłamliwie zawyżona! Bez wątpienia! Od 3000 ocen nie zmieniła się - to niemożliwe.
Jak najbardziej możliwe - im więcej głosów, tym ocena stabilniejsza i trudniej ją zmienić. Filmweb sztucznych ocen z multikont po prostu nie liczy.
Nie chodzi o sztuczne głosy - PO-Grossie poniosło przecież (i Bogu chwała!) frekwencyjną klęskę, więc głosów na "nie" jest dużo więcej w rzeczywistości, niż oddaje to ocena. Nawet jeśli nie liczyć multikont.
Szczerze, z radykalnie negatywnymi ocenami spotkałem się jedynie w internecie i niektórych mediach. Zresztą one są po prostu zawadiacko nagłaśniane przez takich jak Ty, bez urazy. Paradoksem jest to, że walczysz o rzekomo "obiektywą" ocenę filmu, a sam go nawet nie obejrzałeś. Głosów pozytywnych jest bez liku i wskazuje na to ocena także na innych portalach.
Klęska to może zbyt duże słowo, ale fakt, że film nie jest hitem frekwencyjnym nie świadczy o jego jakości. W ten sposób ocenia się produkcje komercyjne. Jak na produkcje nazwijmy to quasi historyczną i polski thriller radzi sobie całkiem dobrze. Pasikowski był kiedyś najbardziej kasowym polskim reżyserem i w latach 90tych takie "Pokłosie" byłoby ogromnym hitem, zapewniam.
"Byłoby"? Nie sądzę - po prostu chętnych do oglądania antypolskiego gniota nie ma wcale tak wielu. :)
W latch 90-tych chętnych byłoby jeszcze mniej bo polski patriotyzm nie był aż tak wypleniony jak dziś no i lemingów było dużo mniej.
PO-Grossia nie oglądałem ale obejrzę, gdy tylko pojawi się na pebie. Nie zamierzam przeznaczać własnych pieniędzy na antypolski przemysł nienawiści.
Ale nie rozumiem o co ten protest , ? myślicie , że my polaczki jesteśmy czyści jak łza?
Żadna narodowość nie jest "czysta jak łza", chodzi o to, że ten film to celowy atak związany z przerzuceniem odpowiedzialności za II wojnę światową na Polskę. Na świecie uczy się, że wojnę rozpętali jacyś naziści nie wymieniając ich narodowości jakby to była jakiś nieznany byt. Niemcy jakiś czas temu oznajmiły swoją pokutę wobec Izraela za zakończoną toteż szuka się teraz następnych płatników . Na świecie istnieje formuła "Polskie obozy zagłady", a ludzie w to wierzą bo gdzie miały miejsce te obozy jak nie w Polsce? Ten film jest nie tyle kłamliwy od początku do końca co niezwykle śmieszny i pełny absurdów które nie mogły mieć miejsca z przyczyn czystej logiki. Niedługo nakręcą film "Bitwa pod Grunwaldem" gdzie Polacy walczyli z kapitanem Klossem jak powiedział dr Żebrowski http://www.youtube.com/watch?v=u4udRnVL8Qk Ten film porównuję do propagandowego dzieła samego dr Goebelsa
Hmmm to masoński spisek. Myślę że za tym wszystkim stoją żydzi. To oni zakładają fikcyjne konta. To sprawa dla komisji śledczej.... najlepiej pod wodzą Antoniego M.
Do czegoś takiego nie trzeba zakładać fikcyjnych kont, za bardzo kombinujesz. Kpisz z istnienia spisków na świecie? Gratuluję ignorancji gdyż cała historia cywilizacji ludzkości składa się z większych lub mniejszych spisków więc Twój brak wiary uważam za co najmniej naiwny.
To że jest kilu bałwanów, którzy dają 1 bo im się nie podoba tematyka filmu nie znaczy że ocena filmu jest za wysoka. Oceny 1 to jest margines tak samo jak w 99% marginesem są osoby, które te 1 wystawiają.
Jak ktoś ma pojęcie o kinie i nie ogląda tylko po to żeby napawać się tym jakim to jest prawdziwym Polakiem to oceni ten film przynajmniej dobrze albo średnio za świetne wykonanie.
To że jakiś margines szczeka najgłośniej nie znaczy że jest większością i nie znaczy że ma racje.
Teraz cały ten syf przecież już przeszedł pod inne filmy. Teraz te same osoby się pastwią np nad filmem o Wałęsie.
To że coś nie jest po twojej myśli nie znaczy że jest spiskiem. Powiedz komuś żeby cię strzelił w pysk i się obudź człowieku. Jeszcze nie jest za późno.
Czasem sam zastanawiam się po co zaprzątam sobie głowę przenikliwymi analizami skoro mogę przyjąć Twoją postawę, żyjąc w niewiedzy i przyjmując świat jako piękną krainę. A co do Wałęsy to oczywiste jest, że będzie to film na takim samym poziomie jak "PoGrossie" czyli zakłamana nieobiektywna szmira na którą zaganiać będą młodzież.
Żyj w swoim małym świecie szpiegów, zamachów, teorii spiskowych i loży masońskich. Czy ja ci bronię? Pozwól jednak że ja w tym czasie będę się delektował dobrym kinem, muzyką tudzież mocnym trunkiem wyskokowym i będę miał to wszystko w d....
Nikomu nie bronię być świrem. Tylko jak nie wkręca innym swojej psychozy.
" A co do Wałęsy to oczywiste jest, że będzie to film na takim samym poziomie jak "PoGrossie" czyli zakłamana nieobiektywna szmira na którą zaganiać będą młodzież."
Oceniłeś już na 1?
to po co korzystasz z forum fw? pewnie w twoim mniemaniu założonego i prowadzonego przez Żydów, lecz się psycholu!
Ty się lecz. Założyłaś konto żeby siać zamet na tym forum. Temat sam powoli umiera ale taki pajac jak ty zakłada konto i nakręca spirale. Gratuluje poje*****go mózgu
"większość dała pewnie niską ocenę nawet nie oglądając filmu" i wszystko jasne :) "znawcy filmowi" :D
To się nazywa demokracja, tak samo w wyborach glosują ludzie co nie mają pojęcia o ekonomi czy nawet o historii, czy to danej partii czy to osoby na którą oddają głos. Tylko demokracja wychwalana jest w wniebogłosy, choć na logikę jest to najgłupszy ustrój jaki wymyślili ludzie.