Na początku zaznaczam ,że nie widziałem filmu.
Wokół filmu jest bardzo dużo emocji ... gdzie się nie włączy kanału wszędzie widzę
wyegzaltowanego , sztucznego i przemądrzałego młodego Stuhra /aktora komediowego
Lubaszenki/, który reklamuje na siłę ten film co powoduje u mnie odruch odwrotny, nie mam
dużej ochoty go przez niego oglądać.
Pompa reklamowa jaka została nadana temu filmowi jest niesamowita.
O filmie mówi się o Lisa, Olejnik oraz w przekazach prasowych i przez polityków, reżyserów
/Wajda, Polański/.
Sama tematyka Mi nie przeszkadza , Polacy zabijali Żydów i co ważne nie tylko... każda osoba
znająca trochę chociaż historii wie ,że "partyzanci" byli bardzo okrutni i nie tylko do n
Niemców ale i do Rosjan ,Polaków/komunistów/ i Żydów. Należy jednak pamiętać ,że Żydzi
mają także swoje grzechy na sumieniu i gloryfikacja w każdym filmie akurat tej społeczności
jest złem ponieważ nie chciałbym aby w Niemczech powstawały wyłącznie filmy ukazujące
Polaków którzy są herosami w czasie wojny -tak nie było.
Podsumowując chciałbym aby powstał film ,który pokazuje ,że w czasie II Wojny Światowej
Żydzi nie byli tylko poszkodowanymi , bo byli także tacy co sprzedawali swoje rodziny za kasę i
to dotyczy wszystkich uczestników wojny a nie tylko Żydów,Polaków , Rosjan czy Niemców!
Na razie powstają TYLKO filmy będące emanacją szkody jaką Żydzi otrzymują przez lata ,moze
warto ciemną stronę każdej nacji pokazać -od Żydów po Polaków, chociaż Żyd to nie
narodowość!
Może jeszcze daj ocene filmowi jak nie widziałeś a już chociażby oceniasz Stuhra jako komediowego aktora - ergo nie nadającego się. I błagam - jaki kinoman nie wiedział filmów o Polakach ratujących Żydów? Albo o Żydach, którzy podejmowali okrutne wybory? Totalne spłycenie . Znajdź film osadzony w historii który podjął wszystkie mozliwe wątki danego etapu i patrzy z każdej strony - dostaniesz ode mnie lizaka w nagrodę. Dobrego.
ps: Polacy też sprzedawali swoje rodziny. Nakręć coś o tym.
Opinia -OBIEKTYWNA o filmie, którego nie oglądałem. Brawo Jasiu. Idziesz w ślady pana Ziemkiewicza.
"Podsumowując chciałbym aby powstał film..." w którym Polacy są ofiarami, zarazem pomagają żydom i jeszcze w dodatku wygrywają II wojnę światową a później dostają odszkodowania za zniszczone mienie. Komunę obalają bracia Kaczyńscy udaremniając na gorącym uczynku współpracę Lecha W. z SB. A później wódz narodu zostaje zamordowany przez spisek kaczora Donalda i Wladimira P. poprzez zestrzelenie samolotu armatą. Taki byś obejrzał film co? :)
Dużo tu amatorów takiego SF.
Cóż tu więcej dodac, post wyżej trafnie oddaje sytuacje:
"Może jeszcze daj ocene filmowi jak nie widziałeś a już chociażby oceniasz Stuhra"
"Znajdź film osadzony w historii który podjął wszystkie mozliwe wątki danego etapu i patrzy z każdej strony"
Tyle w temacie.
Wiesz... najbardziej mnie przeraża to ,że we wszystkim teraz się dopatruje polityki. Moja wypowiedź nie zawierała ani przez moment domieszki politycznej. Wymienianie Kaczyńskich, Wałęsy i Tuska w tym temacie ukazuje zupełny brak kompetencji do tego abyś się wypowiadał na filmwebie. Oceniam młodego Stuhra na podstawie jego poprzednich ról u Lubaszenki i innych gniotach i na podstawie koneksji z ojcem- gdyby nie jego tatuś on byłby nikim dzisiaj. Począwszy od studiów a skończywszy na rautach... .
Pasikowski to nie Zanussi i przemyśleń nie oczekuję od tego filmu w jego reżyserii.
Zaznaczyłem jedynie aby w polskim Kinie powstał film który ukazuje zbrodnie Żydów na Polakach a nie tylko Polakach na Żydach. Owszem popieram tematykę filmu ale chciałbym by powstał film w drugą stronę ale u nas poprawność "publiczna" która powoduje ,że jeśli się zaznaczy ,że ktoś jest Żydem to od razu przypina się łatkę antysemity bez względu na to co dana osoba miała na myśli. Narodowców i lewaków osobiście uważam za największych oszołomów w Polsce.... .
Nie napisałem jaki film chciałbym zobaczyć ....., stąd nie wiem po co ten komentarz ?? -traktuję to jako niskiego lotu prowokację na którą nie odpowiem bo z wczęśniejszego mojego wpisu to jasno wynika, oczywiście można mieć zalaną głowę i poglądy polityką ale to już twój problem ....
Polityczna poprawność nie pozwala na ukazywanie Żydów w złym świetle. Kto krytykuje Żydów jest faszystą nazistą moherem albo oszołomem prawicowym. Żyd zawsze musi być męczennikiem bez skazy. Co z tego że w UB mordował Polaków po wojnie albo w 1939 wydawał Sowietom. To nie ważne, mały szczegół. To się nazywa tolerancja na cudze poglądy głoszona przez środowiska liberalne i lewicowe.