PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624892}
7,4 157 tys. ocen
7,4 10 1 157022
6,9 67 krytyków
Pokłosie
powrót do forum filmu Pokłosie

A może noe bojący sie drażliwych tematów pan pasikowski nakręci o tym "powstaniu"a precyzyjnie
ludobujstwie, kturego dokonali ŻYDZI na polskiej mniejszości? Gdzie w 1939 pod ochrona armi
czerwonej pejsaci zamordowali z zimna krwia 328 Polaków ( w tym kobiety i dzieci)

ocenił(a) film na 1
Muggar

Pan PAsikowski by dostał drgawek ze strachu, gdybyś mu to zaproponował. :)

Muggar

Którego
pisze się jak wyżej, może najpierw trzeba nadrobić lekcje języka polskiego, a potem brać się za historię

ula807

Prosty lud też ma prawo do patriotyzmu. Nawet lepiej, bo za "elytę" nikt go nie weźmie, a yo bardzo uwiarygadnia w pewnych kręgach.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Muggar

Nikt ci nie broni kiwać palcem w bucie. Jakże wielka ulgę niesiesz Palestyńczykom.

ula807

Ludobójstwo też chyba pisze się trochę inaczej...

ocenił(a) film na 1
ravQ

chyba nie chodzi o moja ortografie tylko o przekaz widac tempaki zamiast skupic sie na przekazie czepiacie sie ortografi bo cala reszte jaka napisalem to prawda... zalosne lemingi

ocenił(a) film na 1
Muggar

Amen. Ortografii można się nauczyć ale patriotyzm trzeba wyssać z mlekiem matki. Ty masz szansę - oni nie.

ElRio

Myślałem, że kształcenie języka jest jednym z elementów niezbędnych patriocie. Tak jak kultura osobista. Tak więc trochę nauki nie zaszkodzi.
Twoje rozumienie patriotyzmu jest równe przekonaniu pedofila o miłości do dzieci. Ja akurat darmowo udzielam korepetycji z polskiego najuboższym (polskim) dzieciom i młodzieży. Nie wiem, skąd to wyssałem. Chyba jednak się nauczyłem, że lepiej pomagać niż bruździć i określać, kto jest godzien miana Polaka, kto nie. Z mlekiem matki ssałem białko, świadomych wyborów się uczę.
Co do Palestyny - cóż, prawda. Izrael nie jest bez winy. Ciekawe, czy istnieliby Palestyńczycy, gdyby nie Izrael? Które z państw arabskich w latach czterdziestych wspominało coś o Palestyńczykach. Podpowiem: żadne. Każde starało się ich wcisnąć sąsiadowi jak gorącą pyrkę. Nie zwalajmy tragedii - niewątpliwej - tego narodu na jedne barki. I pytajmy, co oni sami robią dla siebie, bo postępów jakoś nie widać

ocenił(a) film na 1
ravQ

Taki niby mądry, a nie wie co to jest patriotyzm.... Zatem encyklopedyczna definicja; jest to szacunek i umiłowanie ojczyzny, gotowość do poświęcenia się dla niej i narodu, stawianie dobra własnego kraju ponad interesy partykularne bądź osobiste.
Powieś sobie na ścianie. W mleku niektórych matek to jest w mleku twojej starej było tylko białko.
Niestety... i stąd potem zachwyty nad antypolskimi rzygowinami. Gdy człowiek nie odróżnia dobra od zła, takie pomyłki się zdarzają.

ocenił(a) film na 1
ElRio

Jak widzisz - z definicji wynika, że dyslektyk/dysgrafik też może być patriotą. Niektórych to drażni. :)

ocenił(a) film na 1
ElRio

wiesz was razi to ze ktos kogos dyskryminuje za to ze jest zydem a zato dyskryminuujecie innych co maja dyslekcje i dysgrafie.... jestescie zalosni a wasza mentalnosc jest na poziomie mentalnosci kalego

ocenił(a) film na 1
Muggar

No i dobrze, niech myslą że tutaj mieszkają sami antysemici. Polscy Chłopi ich widłami przegonią. Jak dostaną baty od Arabów, pojadą się osiedlać do Ameryki. Polskę będą omijać szerokim łukiem. Więcej takich filmów prosze.