...który wpisuje się serię działań długofalowych mających na celu zmiękczenie i odarcie z godności naszego narodu - żeby łatwiej było nami sterować. Już w filmie było powiedziane, że za komuny Żydzi nawet nie śmieli zwracać się do państwa polskiego o zwrot majątków. Nie śmieli bo nam się w głowie nie mieściło żeby oddawać obcym ojczystą ziemię. Takie inicjatywy jak ten gniot mają doprowadzić do zmiany w naszej świadomości, po to żeby nam się zaczęło mieścić w głowie. Popatrzcie na nazwiska współproducentów, zacznijcie myśleć autonomicznie, poczytajcie sobie kto finansował ten film. Niektórzy są ślepi i tego nie kumają ale niektórzy udają że nie kumają, prawda?
Tyle osób broni tu filmu a proszę, wystarczy napisać prawdę i nikt nie komentuje. Na prawdę nie ma dobrych argumentów.
Nie, po prostu nikt nie chce pisać po raz setny tego samego. Jeśli Ciebie tak łatwo pozbawić godności Polaka to tylko współczuć. Ja ze strony tego filmu takiego zagrożenia nie czuję, bo i film nie jest szkodliwy dla ludzi myślących. Nawet gdyby był, to jest to tylko (choć jak na polską kinematografię całkiem niezły) film. Widzę że chcesz być tak bardzo zauważony że musiałeś dziś napisać drugi post pod swoim byleby ktoś ci odpisał. Odpisałem, mam nadzieję że się cieszysz, na tym swój udział w "dyskusji" skończę.
W dupie mam czy ja zostanę zauważony, ale treść mojego przekazu to już co innego. To tylko film i w pojedynkę nic nie zmieni, niestety wpisuje się w ogólną tendencję, która zmierza w złym, moim zdaniem, kierunku. Ty reprezentujesz skrajnie inne stanowisko w temacie więc nie przekonamy się nawzajem. Tylko czas pokaże kto miał rację i dla własnego dobra mam nadzieję że tym kimś będziesz ty.
niektorzy maja klapki na oczach po prostu,lub sie polaryzuja i dyskusja z takim delikwentem przypomina rzucanie grochem o sciane.Ja juz tu tyle postow napisalem wiec widze jak jest.
to jedź do Izraela, kup sobie tam ziemię to zobaczysz równość i sprawiedliwość :)