ostatecznie dałem 1/10 to jest tak denne od strony zarówno fabularnej jak i artystycznej że, mam wątpliwości co do gustu Polaków. scena z ukrzyżowaniem doprawdy Boska.
BarlogOfMorgoth, KalekaMentalny, jos_fw i JesusChrysler to ta sama osoba która zakłada wiele kont co dziennie po to tylko by zaniżyć pozycję w rankingu filmom z górnej półki. Co zrobić z takim delikwentem? AZgłosić adminowi?
________________________________________________________________________________ ________________________
Gość zawsze daje Pokłosiu 10/10!!!
Zydzi pojawili sie w Polsce w XIV w. Kazimierz Wielki przyjal uchodzcow i nadal im przywileje. Do XVI w. nie szkodzili Rzeczypospolitej, bo ich interes byl z Nia zwiazany w XVII w. zaczeli ja rozkladac organizacyjnie i finansowo, tak samo jak Babilon, Egipt i Rzym. Kazde mocarstwo w ktorym sie pojawili i doszli do znaczenia po jakims czasie sie zesralo. A Rzeczpospolita byla krajem mlekiem i miodem plynacym. Poczytaj Jasienice, ktory tez z reszta byl Zydem. Nie wszystkich mozna wkladac do tego samego worka, ale niestety ta szczegolna generalizacja jest prawdziwa: jestesmy dla nich rzeznym bydlem. I musimy sie bronic. W okresie najwiekszej swietnosci Rzeczpospolita zajmowala troszke ponad 1 mln km kw. To 1/3 terytorium dzisiejszego USA i narody przylaczaly sie do niej dobrowolnie, bo zapewniala prawo, porzadek i dostatek. Poslowie francuscy w czasie elekcji Valezego - pozniejszego Henryka III byli w szoku widzac dobrobyt i spokoj. Francja w tym czasie byla terenem haosu, mordow i bezprawia. To nie Polacy doprowadzili do upadku, tylko importowani wladcy pilnujacy wlasnej kieszeni i przyjemnosci.
tez dałem 1 bo ten film nie powinien powstać. To antypolski film w swojej wymowie.
Cał polska kinematografia to jeden wielki GNIOT i nieporozumienie. Polacy nie potrafią robić trzech rzeczy: grać w piłkę nożną, budować dróg i kręcić filmów. To jest takie denne z punktu widzenia artystycznego że, ubolewam że pieniądze z moich podatków lecą na coś takiego. Ale ostatecznie film mnnie Nie INTERESUJE!!!
Z tymi przykładami to,nie wszystko jest czarno-białe jak mogłoby Ci się wydawać.
Czy wiesz kto rządzi u nas piłką nożną ? Teraz możliwe że nastał nowy czas(Boniek),więc liczę że "wykosi" tych starych przydupasów którzy nawet nie czują pasji do tego sportu. Możliwe że wreszcie młodziki dostaną dobrą europejską szkołę piłki,bo chętnych dzieciaków jest bardzo dużo.To jest plan na wiele lat,więc efektów nie możemy się spodziewać już "jutro"
Budowanie dróg-Jakoś te drogi są budowane ? Ale...jeżeli bierze się najtańsza ofertę z Polski,albo z Chin bo ceny są jeszcze niższe.Robią aby zrobić,to o co chodzi ? Im ma zależeć ? Zrobią jak zrobią,wiedzą że są najtańsi na rynku,a oszczędność bierze w górę i nie boją się o swoją pozycję,mimo słabej pracy.
Kręcenie filmów- Jeżeli chodzi o komedie romantyczne-chodzą słuchy że straszne kicze-bardzo możliwe że tak,nawet ich nie oglądałem. Ale uwierz w Polsce jest wiele dobrych filmów,tylko u nas panuje taki zwyczaj że,lubimy srać we własne gniazdo. Taka dziwna mentalność,wszystko co nasze-trzeba zgnoić. Poziom naszego kina nie jest jakoś bardzo wysoki,ale już nie przesadzajmy,naprawdę można znaleźć sporo dobrych filmów.
Polska piłka nożna to największa żenada w całej Europie. Gorzej gra tylko Sam Marino i Wyspy Owcze.
Polskie drogi wyglądają jak ser szwajcarski. Drogi są budowane? Chyba z środki unijne.
Polskich filmów oglądać się nie da bo Polacy kręcą najgorszą szmirę jaką nakręcić się da.
Ja się z tobą zgodzę i też mam nadzieje że w Polskiej piłce się wiele zmieni po zmianie zarządu.
Co do dróg są fatalne ale ile maja lat? A nie jesteśmy bogaci by remontować każda szosę, a te co robimy tez przez procedury obowiązujące musimy wybierać najtańsze oferty. A najtańsze nie równa się dobre.
Co do filmów jest spora część fatalna ale też jest wiele dobrych filmów, tylko że to nie są to filmy z pierwszych stron gazet. Wiele filmów niszowych dostaję wiele prestiżowych nagród. Na przykład dziś film "Gwizdek" dostał nagrodę. http://film.wp.pl/id,133159,title,Sundance-2013-Gwizdek-wygrywa-Sundance,wiadomo sc.html?ticaid=1ff01&_ticrsn=3
p.s. a co do Atoirtap już raz napisał że czuję się bardziej Niemcem niż Polakiem a najbardziej uważa się za Hanysa.
Doucz się własnej tożsamości, bo tożsamość narodowa jest wartością, której widać Tobie brak.
Plujemy na własna produkcję? Nie plujemy na produkcję szkalującą Polskę i Polaków.
Wyobraź sobie , o ile potrafisz, jak traktowany byłby w Izraelu przez Żydów reżyser i aktor żydowski, którzy w nakręconym filmie o mordowaniu Polaków przez Żydów , co też miało miejsce , na kresach wschodnich jeśli mówi ci coś nazwa Koniuchy. tam żydzi wymordowali cała wieś Polaków. Powiem Ci, że obu ich nazwano by zdrajcami w Izraelu i reżysera i aktora. na pewno nikt z Izraelitów nie stawiałby im pomników bo wydają złe świadectwo o swoim narodzie. . Nazwanie ich zdrajcami własnego narodu byłoby odruchem patriotyzmu a ty nam wciskasz, że to małostkowe i staroświeckie. Proponuję więc poucz się nieco więcej, poznaj historie własnego narodu a potem się wypowiadaj.
Jeśli masz na myśli Jedwabne, to postudiuj dokładniej, to śledztwo nie wyjawiło prawdy, która bardziej dowodzi tego, że tam tych żydów mordowali Niemcy a nie Polacy.
Ty nazywasz mnie śmiesznym dlatego, że nie mam szacunku dla takich co nie szanują własnego kraju.
Aktor wiedział jaka gra rolę a reżyser nakręcił film na pieniądze sponsorów po długim niebycie. Dostosował się do sponsorów i przedstawił sprawę bardzo tendencyjnie i niekorzystnie dla Polski i Polaków w sytuacji, gdy w świecie oskarżają Polaków o to, że jesteśmy największymi antysemitami jak naród, Śpiewka Grassa.
Jasne dla Ciebie to jak się mówi o Polsce jest bez znaczenia zatem bierz przykład z izraelitów i naucz się jak się broni własnej tożsamości narodowej.
O i tutaj drogi kolego zdenerwowałeś mnie
"Doucz się własnej tożsamości, bo tożsamość narodowa jest wartością, której widać Tobie brak."
Poczytaj moje komentarze na temat patriotyzmu i tematami z nimi podobnymi.Spójrz na moje ulubione filmy.
Obraziłeś mnie i muszę stwierdzić że jesteś takim "Prawdziwym Patriotą" a obraziłeś swojego "kompana" w boj o lepsze jutro.Jestem z tego powodu bardzo smutny :( Wykazałeś się wielką ignorancją i "pojechałeś" mi z niczego.
Nie rozumiem twojego komentarzu do mnie.Pomyliłeś nicki ? Jeszcze do południa dzisiaj miałem avatar "Polskę walczącą" a ty mi tutaj z takim tekstami wyjeżdżasz;/
"Nazwanie ich zdrajcami własnego narodu byłoby odruchem patriotyzmu a ty nam wciskasz, że to małostkowe i staroświeckie"
Co ty mi próbujesz wcisnąć ? Naprawdę myślałeś że trafiłeś na lewaka ? Spójrz na posty Atoirtap,gdzie pisał że nie czuje przywiązania do Polski. Do niego takie ostre zdania...
Plujemy na własna produkcję? Nie plujemy na produkcję szkalującą Polskę i Polaków.
Czytaj moje posty jeszcze raz.Musiałeś coś poprzekręcać. Ze sraniem do gniazda,chodziło mi o całą kinematografie,nawet tych dobrych filmów.
Jasne dla Ciebie to jak się mówi o Polsce jest bez znaczenia zatem bierz przykład z izraelitów i naucz się jak się broni własnej tożsamości narodowej.
Dumę z bycia Polakiem mam i to ogromną. Za takie słowa które powiedziałeś,należy się strzał prosto w nos,bo obraziłeś mnie i to bardzo.
P.S Na drugi raz,prześledź użytkownika,do kogo piszesz itp,itd.Bo wieje od ciebie ignorancją że głowa mała.
Wstyd mi za ciebie !
No i niestety tu masz rację. Ten mój wpis nie był adresowany do Ciebie. Faktycznie nie maiałem zamiaru Ciebie obrażać więc przepraszam. Moja wypowiedź dotyczyła kogoś kto bardzo krytycznie wyraża się w stosuku do wszystkicjh, którzy nie uzaja filmu Pokłosie. Jak to sie stało nie wiem. To był przypadek i dotyczył innego wątku.
Wybaczam,ale następnym razem patrz uważnie do kogo piszesz.Bo nieźle mnie zdenerwowałeś,codziennie staram się robić coś dobrego lokalnie,rozwijać się,a tutaj czytam taki komentarz ;(
Jak widze, niesłusznie dostało się Temu, który akurat wie co to jest tożsamość narodowa. Jesze raz przepraszam i pozdrawiam.
To zdanie akurat jest użytkownika mmgar :)
Kierowane do innego użytkownika,przypadkowo trafione do mnie :)
Mimo wszystko dzięki za link,jutro na spokojnie sobie przeczytam.
Niestety nie odczytałem twojej wypowiedzi,możesz napisać to jeszcze raz ?
Bardzo chcę to przeczytać.
Specjalnie na Twoją prośbę, zamieszczam po raz wtóry link do strony, rzucającej nieco światła na sprawy związane z produkcją tego "arcydzieła". Przede wszystkim można się z tej stronki dowiedzieć, kto wyłożył pieniążki, a co za tym idzie, w czyim interesie leżało powstanie tego filmu.
http://bezwodkinierazbieriosz.salon24.pl/465051,dziekujmy-plk-putinowi-za-wspani ale-i-prawdziwe-poklosie
Jednak zauważyłem twój post,nie zauważyłem jednak że wcześniej Ci na niego odpisałem.
Wybacz i jeszcze raz dzięki za linka.
1/10 też dałem. Niestety - nie mogłem dać 0/10 a szkoda. Ten antypolski gniot zasługuje na 0/10
Oglądałem dzisiaj film "Resident Evil" o Zombie i zastanawia mnie dlaczego tyle się kręci o nich filmów. Podobnie jest z filmami o Żydach. Gdzie spojrzysz tam filmy o Żydach: Pokłosie, Fanatyk, Pianista, Faraon itd. Aż mnie to już nudzić zaczyna.