PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10018322}
4,1 13 tys. ocen
4,1 10 1 13037
3,3 33 krytyków
Pokolenie Ikea
powrót do forum filmu Pokolenie Ikea

Książki na pewno nie dla ludzi z kijem w tyłku. Podczas czytania "Pokolenie Ikea. Kobiety" płakałam ze śmiechu, wiele sytuacji - zachowań kobiet z życia wziętych. Fajnie było dzięki temu spojrzeć na swoje stare historie z dystansem i luzem. Pójdę bez oczekiwać, z sentymentu :D Nie wiem, czy w wydaniu kinowym będzie tak samo bawiło. I nie wiem czy książka obecnie też wywołała by u mnie salwy śmiechu. Co się pośmiałam kiedyś to moje :D

elwi89

Jak to mówił Gogol - "Z czego się śmiejecie? z siebie samych się śmiejecie!"

mandek

I bardzo dobrze :) Mi to pasuje :D

elwi89

Współczuje twojemu meżowi lub żonie / partnerowi/partnerce

ataman2016

A ja współczuje Tobie kija w dupie i myślenia, ze ludzie mogą żyć tylko wg Twoich schematów :) Buziaki

ocenił(a) film na 7
elwi89

Wbrew pozorom, film jest lepszy od książki choć myślałam, że to niemożliwe i mniej wulgarny. Pośmiać się można.

ocenił(a) film na 1
fuga7324

Z tego filmu nie da się pośmiać nawet ironicznie.

ocenił(a) film na 7
Marcin_1010

Naprawdę, zalogowałeś się do fwb tylko po to, żeby w całej swojej historii wystawić ocenę 1 jednemu filmowi? Musisz być naprawdę zdeterminowanym człowiekiem:)

ocenił(a) film na 1
Wrednabestia

Nie. Założyłem konto tylko po to, żeby rozmawiać z debilami w komentarzach, nie planowałem oceniać filmów. Ale ten film jest tak żałosnym wyrzygiem, przez który zmarnowałem w kinie czas z dziewczyną, że zrobiłem dla niego wyjątek.

ocenił(a) film na 1
Wrednabestia

Naprawdę dałaś temu filmowi i Duchom Inisherin po 7 gwiazdek? Masz kogoś znajomego w ekipie?

ocenił(a) film na 7
Marcin_1010

Pewnie. Zajrzyj głębiej - nie muszę mieć nikogo znajomego w ekipie, sporo polskiego kina komercyjnego oceniam bardzo wysoko, bo uważam, że po to właśnie kino co do zasady powstało. A Ty odpowiesz na zadane pytanie, czy tak tylko odbijasz?

ocenił(a) film na 1
Wrednabestia

Czyli dla twojej oceny mniejsze znaczenie ma jakość filmu od tego, że jest polski. Dla dobra polskiego kina powinno się właśnie być surowym krytykiem.
A na pytanie przecież odpowiedziałem.

ocenił(a) film na 7
Marcin_1010

Słusznie, na pytanie odpowiedziałeś, nie zauważyłam. To mam jeszcze jedno - czego zatem spodziewałeś się po filmie na podstawie tej książki, po opisie i zwiastunie? Kieślowskiego?

ocenił(a) film na 1
Wrednabestia

Spodziewałem się żenady ale zaskoczył mnie jej ogrom. Niestety w ten weekend był słaby wybór filmów. Nie spodziewałem się Kieślowskiego ale też nie Warsaw Shore udającego że ma mi coś do powiedzenia...

elwi89

Mi też ta książka się podobała, zdecydowanie nie mogę powiedzieć że źle się przy niej bawiłem. Film jeszcze przede mną ;)