Uczciwie przyznam że nie oglądałem jeszcze tego filmu dlatego też nie będę się odnosił do żadnych kwestii aktorów, zdjęć (chociaż to już w zwiastunie wyglądało ciekawie) etc. Z tego co widzę w zwiastunie i w różnych tekstach pani Holland (i tak już mocno ostatnio odklejona od rzeczywistości) będzie nam teraz próbowała wepchać do głowy że myśliwi to jakieś chamy żądne krwi i zabijania w imię swojej perwersyjnej przyjemności, niczym nie różniące się od kłusowników.
Każdy ma prawo do swojego zdania i każdy ma prawo kręcić takie filmy jakie chce ale budzi to jednak pewien niesmak.
Tak czy inaczej czekam na film ale czuję coraz bardziej że z dobrze zapowiadającego się obrazu wyjdzie piramidalna bzdura.
Z własnego doświadczenia rozmów z myśliwymi udzielającymi się w internecie mogę powiedzieć, że są to chamy, prostaki i buraki, pozbawieni elementarnej wiedzy przyrodniczej i posługujący się tymi samymi, wyświechtanymi już argumentami oraz Biblią, aby legalizować swoje, etycznie wątpliwe, hobby, a jeśli skończą im się argumenty, sięgają po inwektywy.
O kurde to masz prze bogate doświadczenia. No szacun i ukłony.
To ja napiszę idąc tym tokiem rozumowania że z własnego doświadczenia, rozmów z udzielającymi się w internecie ludzi o
ksywie lelen_lis wnioskuję że to "chamy, prostaki i buraki, pozbawieni elementarnej wiedzy przyrodniczej i posługujący się tymi samymi, wyświechtanymi już argumentami oraz Biblią, aby legalizować swoje, etycznie wątpliwe, hobby, a jeśli skończą im się argumenty, sięgają po inwektywy."
Porażający argument co?
Takich ignorantów piszących o tym co przeczytali w internecie i na tym snujących swoje wątpliwe tezy wysłałbym na rozbudowany kurs z zakresu myślistwa (zakończony uczestnictwem w kilku polowaniach) , hodowli i ochrony lasu żeby mogli poznać pewne elementarne zagadnienia i przede wszystkim wyrobić sobie zdanie na podstawie różnych światopoglądów.
Liznąłem troszkę tego zagadnienia, powiedzmy że mam wiedzę nawet nie podstawową ale takie wpisy jak twój jedynie wzbudzają we mnie zażenowanie.
Wiesz coś poza tym co przeczytałeś w internecie? Znasz jakiegoś myśliwego osobiście? Widziałeś kiedyś polowanie? Brałeś kiedyś udział w polowaniu?
A i jeszcze jedna kwestia. Żeby być myśliwym trzeba jednak pewne podstawy wiedzy przyrodniczej posiadać, jakbyś miał blade pojęcie o tych sprawach może byś wiedział że poza wyrażeniem chęci bycia myśliwym trzeba spełnić trochę warunków między innymi posiadać wiedzę.