Pokot

2017
6,2 74 tys. ocen
6,2 10 1 73603
5,6 53 krytyków
Pokot
powrót do forum filmu Pokot

Silną pozycją filmu PoKot są zdjęcia ,muzyka i aktorstwo .W tym filmie każdy dla zagrał znakomicie każdy coś włożył oryginalnego
do swych postaci co przez to są takie jakie widzimy na ekranie .Muzyka świetnie buduje napięcia wtedy kiedy trzeba .Trudno jest mi
ocenić gatunek to filmu .Jest to dramat kryminał nie wiem czemu jakoś do końca mi nie pasowało .Chociaż w tym fimie mało się dzieje
trochę snujemy po tych krajobrazach .A jednak chcce się wejść w ten świat .Na uwagę też zasługuje te sceny zbliżenia ust aktorów
tak jak dobitnie miało by nam wejść to co ma być przekazane .Pokot porusza temat znedzania się nad zwierzętami wyżoszosci człowieka nad tym
co go otacza .Agnieszka Holland chce w tym fimie wybielić myśliwy w scenie której ksiadz mówi że myśliwi są potrzebni bo pilnują
porządku w naturze do karmianią zwięrzeta .I bardzo dobrze ten film dla mnie nie atukuje myśliwych ale szaleńców którzy myślą że
jak należą do najbardziej rozwiniętego gatunku na tym świecie nie mają prawa niższczyć natury .Trochę zastawiam się nad samą końcówką
nie wiem czy dobrze odtzytałem koncówę ale scena w której widzimy głowną bohaterkę która spaceruje po łąnce ze swoim psami
następnie znika .Czy to oznacza że my ludzie i tak znikniemy z tego świata a natura przetrwa i może warto z nią zyć w harmonii .Przecież sie
mówi że natura i tak się obroni. 7/10