PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=775672}
4,5 11 tys. ocen
4,5 10 1 11125
1,9 13 krytyków
PolandJa
powrót do forum filmu PolandJa

Tylko ja?

użytkownik usunięty

Czy tylko ja doceniłem ten film?Nie dość że jest to bardzo śmieszny film to jeszcze ma mnóstwo przesłań o tolerancji,o tym że by nie bać się żyć i cieszyć się z życia i doceniać to że żyjemy w spokojnych miejscach a nie na gruzach na wojnie.Polecam z całego serca!

ocenił(a) film na 1

Płacą Ci za reklamowanie tego gniota? Jakie przesłanie? Banalna sprawa.Bardzo śmieszna to jest Seksmisja albo Miś, ale Polandja na 10? Jak jesteś krewnym producenta czy reżysera to się chociaż przyznaj

użytkownik usunięty
ostry_cenzor

Przesłanie jet tu bardzo oczywiste zobacz jeszcze raz segment z Szycem.Bardzo daje do myślenia.A humor? Porównaj sobie ten z Polandji do tego co mieliśmy w Ciachu czy Wyjeździe Integracyjnym.

ocenił(a) film na 1

Wiadomo, że Ciacho było wręcz irytujące, Wyjazd też, ale tak "oczywiste" przesłania są po prostu naiwne. Nie trzeba filmu oglądać, że coś wiedzieć. Rozumiem oceny 4-5, ale k... nie 10! Oczywiście każdy może dać ile chce, ale bądźmy poważni. Tyle to można dać Seksmisji albo Samym swoim...

użytkownik usunięty
ostry_cenzor

Mi osobiście dał dużo do myślenia.A humor wcale nie był zły ani nic obleśnego ani nie zręcznego.

ocenił(a) film na 1

Ani śmiesznego... niestety. No mnie nie dał, nic na to nie poradzę. Naprawdę z tym 10 to przesadziłeś, ale stawiaj co chcesz, dla mnie to cienki film

użytkownik usunięty
ostry_cenzor

Spoko ale weź zmień na 2 lub 3.Bo dla mnie jeden to za ostra ocena.I bez urazy ale czy wy po prostu sobie wmawiacie że wszystkie współczesne polskie komedie MUSZĄ być złe?

ocenił(a) film na 1

Nie wmawiam sobie niczego, po prostu w większości są słabe, A tu dałem 1, bo jak widzę te dziesiątki to ... równowaga musi być

użytkownik usunięty
ostry_cenzor

No niestety humor był boski,Scena z Szycem to majstersztyk a dialogi pomiędzy Gąsiorowską a Żurawskim to mistrzostwo!

ocenił(a) film na 1

??? Mistrzowskie dialogi to są w Killerach, Samych swoich czy Seksmisji, no ale skoro tak je podziwiasz, nie mój problem

użytkownik usunięty
ostry_cenzor

W seksmisji też były mega popieram a w Kilerze większość dialogów były ja dla mnie za wulgarne.

ocenił(a) film na 1

A widziałeś gangsterów posługujących się na co dzień czysta polszczyzną literacką?:) Taki jest świat i tak go pokazali, bez znieczulenia

użytkownik usunięty
ostry_cenzor

Jednak mój ulubiony film Machulskiego to Vinci.