Ponad wszystko

Everything, Everything
2017
6,5 39 tys. ocen
6,5 10 1 38674
5,4 5 krytyków
Ponad wszystko
powrót do forum filmu Ponad wszystko

Czekałam z obejrzeniem tego filmu do momentu kiedy uporam się z książką (taki nawyk, najpierw książka, potem film). Cieszę się, że najpierw była książka, ponieważ film zdecydowanie zniechęca do przeczytania książki. Zauroczyłam się w papierowej wersji Olliego jak i tej historii. Film hm podobał mi się, głównie ze względu na tę historię, ale... No właśnie, zawsze jest jakieś "ale". Film jest chaotyczny, i to bardzo. Gdybym nie czytała książki ciężko byłoby mi się połapać w fabule. Poza tym strasznie okroili tę historię, tak strasznie że to aż boli. Daję mocne 6/10, głównie za niesamowity uśmiech Nicka Robinsona ;)

ocenił(a) film na 1
Natalia9898_filmaniak

No właśnie, ja też przeczytałem książkę przeczytałem najpierw i to ledwie dwa dni przed pójściem do kina (wcześniej widziałem zwiastun), gra Nick Robinson, jeden z moich ulubionych aktorów młodego pokolenia, ale do roli Olly'ego wybitnie nie pasuje. Samą książkę ogołocili z ważnych zdarzeń, ciekawych postaci, ponadto niektóre zdarzenia zmieniono, poskracano, a wszelkie umowności też działają na szkodę.