Pokazałam zwiastun filmu mamie, która stwierdziła, że oglądała identyczny film w czasach jej podstawówki. Prawdopodobnie role były odwrócone, tzn. To chłopak był chory, ale pewności nie mam. Również była tam scena rozmawiania przez szybę, a żeby dostać się do jej/jego pokoju należało przejść przez komorę do zabijania bakterii. Ktoś może orientuje się jaki to film? Byłybyśmy obie bardzo wdzięczne za odpowiedź. :) z góry dziękuję(my)
Ta odpowiedź jako jedyna ma sens, bo jej mama ma na pewno ponad 20 -kilka lat, patrząc na daty premier tych filmów. Więc pasuje tutaj to:
http://www.filmweb.pl/film/Kryształowe+serce-1986-196748
Film super, pozdrawiam! :)
Tak, chodziło mi o "Kryształowe serca". Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi. :)
Witam
Desperacko poszukuje filmu ktory ogladalam bardzo dawno temu. Pamietam tyle ze corka przyjezdza (chyab po smierci matki) do ojca tak jakby na farme lub duze gospodarstwo i nowa rodzina a zwlaszcza macocha jej nie akceptuje. Pamietam ze dziewczyna uczy sie wszystkich robot domowych i poparzyla rece i ta macocha owijala jej to bandarzami. wogule jej nie lubiala.. dziewczyna miala pokuj na poddaszu i byla jedna scena jak ta macocha rabala drzewo i byla ulewa i wbila sobie sikiere w noge i ta wlasnie jej pasierbica wiozla ja do szpitala pamietam ze trudno im bylo bo auto sie wkopalo taki jakby wan i pomagaly jej jej przyrodnie siostry. Od bardzo dawno szukam tego filmu.
Jest jeszcze jeden ktorego szukam ze w miasteczu mieszka chory chlopak chyba na porazenie mozgowe ale pewna nie jestem.. i jest dziewczynka ktora mieszka z matka i siostra. Matka ginie w wypadku i okazuje sie ze tak naprawde to tej dziewczynki matka jest jej siostra i ta dziewczyna ucieka do jakiegos lasu z tym chlopcem i mowia ze sie pobiora itp.
Dziekuje za wszystkie odpowiedzi mam nadzieje ze ktos ogladal te filmy i zna tytuly :)