Poprawczak

Dog Pound
2010
7,2 13 tys. ocen
7,2 10 1 13394
Poprawczak
powrót do forum filmu Poprawczak

:/

ocenił(a) film na 6

Film bardzo fajny, niestety nie posiada zakończenia...

ocenił(a) film na 6
SMCVaN

dokladnie, co z zakonczeniem ?! totalnie mnie wkurzyl taki obrot spraw. bez sensu :|

db2

Pomyślcie troche dlaczego ci strażnicy go tam zaczeli tłuc na koniec.

ocenił(a) film na 6
statham43

dlaczego?

db2

Angela zabił ten strażnik, Davis się zabił więc Butch był jedyną osobą która mogła zakapować strażnika. Zamieszki były świetną okazją żeby go załatwić z resztą na końcu widać że ten Maks go zaprowadził w to odludne miejsce żeby nie było świadków. Pewnie wystawił go strażnikom ale nie wiem za co. Tak przynajmniej mi się wydaje. Jeśli macie jakieś inne pomysły to piszcie.

ocenił(a) film na 7
statham43

Twój pomysł jest ciekawy ale zakładą szerszą konspirację o której przez cały film nikt nie wspomina. Niestety podzielam zdanie przedmówców. Film dobry ale zakończenie trochę... z dupy...

SC10n

Racja szczerze byłem w szoku, że to koniec i reżyser zostawił otwartą furtkę by widzowi samemu dopisać zakończenie :/ Trochę z dupy, wolał bym by pokazali co zrobili z Butchem możliwe, że reżyser nie miał pomysłu jak przedstawić zakończenie.

ocenił(a) film na 8
statham43

Maks niekoniecznie go wkręcił,po prostu pokazał drogę ucieczki,nie musiał wiedzieć,jak jest w istocie.Policja mogła dowiedzieć się o tej drodze od strażników/może ich któryś strażnik przyuważył?/.Nie musieli go zabijać,przecież śmierć Angelo to był wypadek.Chodziło raczej o spacyfikowanie prowodyrów buntu/i słusznie!/Ale generalnie twoja koncepcja podoba mi się.

ocenił(a) film na 9
statham43

Ten strażnik na pewno nie uknuł pobicia/zabicia Butch'a, bo chwilę wcześniej jest dialog, że nie chce oddziałów prewencyjnych (wg mnie ma już dość śmierci w poprawczaku) a ten szef wszystkich szefów mówi, żeby się przymknął i trzeba zastopować bunt. Także teoria o tym, że to on stoi za zlinczowaniem Butch'a wg mnie odpada na 100%.

ocenił(a) film na 8
SMCVaN

Może i nie posiada, ale wiadomo chociaż co dalej będzie z Butchem.

SMCVaN

Według mnie posiada zakończenie,ta scena miała symbolizować że Butch już nigdy nie stanie się normalnym człowiekiem na wolnosci ale zostanie wchłoniety przez system penitencjarny.

ocenił(a) film na 7
Papermonster

Dobrze mówi

ocenił(a) film na 9
SMCVaN

Po pierwsze ten strażnik na pewno nie uknuł pobicia/zabicia Butch'a, bo chwilę wcześniej jest dialog, że nie chce oddziałów prewencyjnych (wg mnie ma już dość śmierci w poprawczaku) a ten szef wszystkich szefów mówi, żeby się przymknął i trzeba zastopować bunt. Także teoria o tym, że to on stoi za zlinczowaniem Butch'a wg mnie odpada na 100%.

Jeżeli chodzi o zakończenie to Butch był na tyle kontrowersyjną postacią, że reżyser chyba chciał, żebyśmy sami sobie dopisali zakończenie. Ja osobiście byłem mocno rozdarty - z jednej strony chłopak o niepohamowanej agresji, wyjdzie na wolność, trącisz go na chodniku i zatłucze Cię byle czym co będzie miał pod ręką. Z drugiej strony nie wiadomo skąd taka agresja. Czy już od młodości jest z nim coś nie tak (w końcu za coś wylądował w poprzednim poprawczaku), czy przez poprzedniego strażnika mu się poprzestawiało, czy może uważa, że tylko tak może przetrwać w takim zakładzie. Generalnie chciałbym, żeby się okazało, że to ten system go tak zdemoralizował, bunt nie wpłynął na decyzję o jego uwolnieniu a gość zacznie pracować w cyrku (ale wydaje mi się, że faktycznie chodzi o to, że ten cały system go wchłania..)

Platti

co to za muzyczka która pojawia się kilkukrotnie podczas filmu, np na samym początku kiedy 3 chłopaków wychodzi z pokoju strażników

Ballin

Za muzykę w filmie odpowiada zespół Balmorhea.
Wykorzystane utwory to: Inter, Walk, Kids Are Going, Open Fields, Cry, D E T, Get It Down The Road, Lonesome Moon, Engine Angine, Concerto Pour Piano No20 oraz Syringa Dpoud.

Przypuszczam, że chodzi o utwór Walk, tutaj to przesłuchania: https://www.youtube.com/watch?v=_iucKR8ccVo ;)