PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=462084}
3,5 12 tys. ocen
3,5 10 1 12141
1,9 9 krytyków
Pora mroku
powrót do forum filmu Pora mroku

...według mnie lepsze są horrory klasy c amerykańskie. To nie jest polski horror, tylko film
polskiego reżysera naśladującego amerykańskie gówno

Czy warto obejrzeć ten film (choćby z racji by zobaczyć ten polski horror) czy obejrzenie go jest kompletna strat czasu ?

Np. oglądałam z chłopakiem jakiś kawałek czasu temu film "kontrolerzy" (sugerując się opiniami pełnymi zachwytu a także dość dobrą oceną na filmwebie), nie dotrwaliśmy do końca...Potem próbowaliśmy po raz kolejny, znów nie dało rady.. Oceniłabym go mniej więcej tak jak parę osób ten "pierwszy polski horror".

ocenił(a) film na 7
Bris

Pora Mroku to zupełnie inna bajka niż pozostałe polskie "horrory". Mi osobiście się bardzo podobał i polecam. Kolega wyżej napisał, że to nie polski horror tylko polskiego reżysera - to mówiący po Polsku aktorzy zapewne nie są Polakami tylko udającymi nas <wstaw sobie narodowość > ?

yagiel

To nie jest zupełnie pierwszy polski horror. Wcześniej były zdaje się dwa (albo i więcej, ja bynajmniej pamiętam dwa) z serii o wilczycy czy cóś (słabe nawiasem). Tego nie mam zamiaru obejżeć, bynajmniej nie z własnej woli.

ocenił(a) film na 3
pionas666

A mam pytanie. Dlaczego dzieciaki po jakimś dziwnym "wciągnięciu" w chyba szyb wentylacyjny??? Rozbiły oboz zaczely palic trawkę i smialy sie nie wspominajac o tamtej sytuacji??? I dlaczego jedna z lasek uciekała chwile potem całą noc???(Dokladnie bylo widac jak zaczyna biec ciemna noca a konczy nad ranem...)

Ten film miał ciekawy temat ale złą fabułę i brak logiki.
PS. Jestem ciekawy ile zapłacono za wakacje żeby nakręcić te sceny z Buenos Aires ;D