Chyba jestem odmiennego zdania niż większość osób wypowiadających sie tutaj, zwłaszcza 'pana recenzującego'. Recenzja jest irytująca, wręcz śmieszna.. W każdym słowie czuc dezaprobate. Wczoraj byłam na filmie i powiem szczerze, że mi sie podobał. Nie lubie polskich filmów, ale każda reguła ma swoje odstępstwa- ten film nalezy do wyjątków. Nie mówię,że wszystko było super ok,ale Scenariusz mi sie podobal, gra aktorów również, troszke efektów-jak dla typowego horroru, kamerzysta również zrobił dobry kawałek roboty; groteskowo czasami wypadało połaczenie niektórych momentów- chociazby przejscie z nocy do dnia i odwrotnie, zaończenie trochę niejasne. Ogólnie nie żałuję, że poszłam do kina. Film nie jest "obrzydliwy" jak duzą czesc horrorow. Jednak patrzą na takie recencje, nie dziwie się, że wczoraj na sali kinowej bylo łacznie ze mna i dwiema moimi koleżankami, 5 osób..
ps. Na uwagę zasługuje również to, że film poniekąd jest dokumentalny. Poczytajcie o badaniach Auschwitz to zrozumiecie..