Boję się iść do kina na ten film,bo nigdy nie widziałam polskiego horroru. Jak słyszę 'polski horror' to odrazu kojarzy mi się ze ścierwem...
Wiadomo że nie oglądałaś żadnego polskiego horroru bo to jest pierwszy. Ja tam się nie będę wypowiadać na temat tego filmu ponieważ go nie oglądałam i nie wiem czy chce. Jakoś nie mogę sobie wyobrazić oglądania filmu gdzie wszyscy aktorzy kojażą mi się z tymi nudnymi serialami w których grają
Nie ma po co iść na ten film, bo to strata czasu i pieniędzy. Może i mieli dobre chęci, ale wyszła kompletna klapa. Fabuła kiepska, nawet bluzgów nie umieli wtsawić w dobrych momentach... Dramat, dramat i jeszcze raz dramat.
"Wiadomo że nie oglądałaś żadnego polskiego horroru bo to jest pierwszy" - "Pora Mroku" wcale nie jest pierwszym polskim horrorem, pierwszy był "Lokis...", potem "Wilczyca" i "Powrót wilczycy", "Hiena" z 2006 roku i jeszcze jakiś inny, którego tytułu nie pamiętam. Narazie "Lokis..." najlepszy.
Ten film to dno...dno TOTALNE...
w niektórych dennych filmach dialogi są tak głupie, że aż śmieszne... w tym filmie nawet śmieszne nie były...
ale ale... u mnie ten film dostanie 2/10 a nie 1/10 poniewaz przez pierwsze kilka minut myślałam, że nie będzie źle...lecz...im dalej...tym gorzej...
A co wolisz komedie telenowelowe romantyczne dla idiotow gdzie dialogi sa beznadziejne a przez caly film sa produkty roznych firm hehe
Ja uważam, że lepiej próbować kręcić horrory, Since Fiction czy Thillery, niż komedie romantyczne. Im więcej
polscy reżyserzy będą kręcili filmy np. z gatunku horror, to będzie to szło polakom lepiej i może doczekamy
się własnego, bardzo strasznego horroru, a może nawet w przyszłości kolejnego klasyku kina grozy.
Pozdrawiam
Agnieszka
Oczywiście jak na gniewnych z FW przystało standardowo trzeba powiedzieć, że jak nie czarne to białe. Jak napiszę, że nie lubię blondynek, to odpiszesz, że pewnie lubię tłuste, pryszczate, śmierdzące brunetki, 'hehe'? Ludzie, opamiętajcie się. To, że mu się nie podobał ten film nie znaczy, że jest fanem telenoweli. Choć może to zbyt skomplikowane dla niektórych.
No faktycznie, teksty wypowiadane w "Porze Mroku" nie ustępują jakością od tych telewizyjnych produkcji. Skoro tekst: "A teraz obetnę ci nos, ty polska kurwo", uważasz za coś wybitnego, to gratuluję...
Tekst normalny jak na horror nie widizialama by takie teksty byly w telenowelach ale w horrorach nie chodzi o tesksty tylko o obraz i fabule czy in tersowaliscie sie tekstami w filmie freddy kruger nie a pila tez nie nie udawajcie ze nagle was interesuje tesjt jaby was interesowal to by nie bylo miliona widzow na nie klam kochanie (polowa to widzac 10-12 latki) ,moim zdaniem ci co tak skrytykowali ten film na 89% jestem pewna ze ogld serial teraz albo nigdy ( gniot do kwadraty)wszystkie ogolnie rodu kcje tej stacji sa takie same i z t a sama obsad bleeeeeeee
Po pierwsze pisałeś w poprzednim poście, że teksty są dobre, a teraz wyskakujesz z tekstem, że najważniejszy jest obraz i fabuła. Zdecyduj się w końcu...
Freddy i Piła to już klasyka gatunku, i one straszą! Może Freddy już sie trochę zestarzał, ale w latach, kiedy ten film wszedł do kin, to był przerażający!!
A Pora Mroku? Wybacz... ale śmiech na sali...
No właśnie fabuła...
niemieccy ss-mani przelewają swoje "dusze" do ciał polskich nastolatków. Naprawdę fabuła godna Oscara.
Przestań z tymi tekstami o telenowelach i innych mroczkowych naturalistach, bo to po prostu już robi sie nudne. Napisz coś nowego. Rusz głową, uzasadnij popierając faktami, a nie wypisuj wciąż tych samych kompromitujących tekstów...
Nie pisales tylko pisalas .
Fbula jak ktos ogldal Z archiwum x,czytal 7 czesci Harrego pottera ma ogromna wyobraznie to zrozumie i bedzie mu sie podobalo.Smiech na sali bo ludzie ogldali juz duzo horrorow schemat znaja,jak ja bylam to trafilam obok siebie na pare ktora podskakiwala ze strachu wiec niewiem czy tak do ko nca ten fil to komedia.Najlatwiej teraz z tego co widze zrobic komedie romantyczna na ktore wogole nie chodze bo nie jestem plaska dziewczyna!!!!.Juz w tym roku beda nastepne jedna o modzie ,druga to ta z Miko co reklamuja ja gwiazda z hollywood tylko ze tam nikt jej nie zna napewno nie pojde na obie komedie Polski diabelu biera sie u prady mnie nie interesuje gdzie epziod zagra wadaw ymowy karolak tragizm a damiecki i miko to juz to samo wogole .LUDZIE NIE PATRZCIE NA FORUM SAMI OCENCIE PORE MROKU JA NP KUPIE SOBIE DVD BO CHCE ZOBACZYC DODATKI JAK NAGRYWALI A PODOBNO NAGRYWAI W BUENOS AIRES
No niby racja, że łatwo kręcić komedie romantyczne. Ja akurat ich nie oglądam. Mnie to nie bawi...
i z jednej strony dobrze, ze Polacy zabrali się w końcu za HORROR.
Ale sam fakt, że jest to PIERWSZY HORROR OD ILUŚ TAM LAT nie wystarczy! Gdyby nakręcili coś w rodzaju BLAIR WITCH PROJECT, albo jakiś pastiż rodem z GRINDHOUS'a... to by to jakoś wyszło. A tak?
Nie zmienię zdania.
Gdzyby nakreicili cos takiego jak grindhouse to by katygoria wiekowa byla nie od 15 tylko od 18 i by bylo tylko dla fanow horrorou a tatko moze isc mlodziez ,obejrzyj sobie jeszcze raz i zobacz jak jest zrobiony wizualnie
pozdr Dominika
Wiesz, w filmie chodzi o to, żeby był dobry, a nie, żeby poszło na niego jak najwięcej ludzi. "Pora Mroku" miał być horror, a nie film młodzieżowy! To nie są jakieś "Czarne stopy", "Goonies", czy "Indiana Jones"! Skoro traktujesz ten film, jako film przygodowo młodzieżowy, którego głównym atutem jest obniżona kategoria wiekowa, to chyba naprawdę nie rozum, o co chodzi w horrorach.
Nie zmienię zdania - ten film to porażka.
LoL Karolina to ty malo filmow polskich widzialas, bo to nie jest pierwszy horror hah. Ja pamietam z przed roku LEGENDE, Wilczyce, Widziadło czy jakos tak ;p i jeszcze cos bylo :)
Pozdrawiam,
Oto co wyskrobalem z Polskich Horrorów: (niealfabetycznie ani nie chronologicznie)
-Legenda
-Pora Mroku
-Hiena
-Matka Joanna od Aniołów
-Wilczyca
-Medium
-Powrót Wilczycy
-Diabeł
-Widziadło
i reszta to juz chyba amatorskie horrory...
pozdrawiam!
-Airport
- Diabeł (film 1972)
-Diabeł (film)
-Duch z Canterville
-Hiena (film)
-Horror w Wesołych Bagniskach
-Medium (film)
-Osobisty pamiętnik grzesznika przez niego samego spisany
-Pora mroku
-Przeraźliwe łoże
-Upiór (film)