PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=462084}
3,5 12 tys. ocen
3,5 10 1 12141
1,9 9 krytyków
Pora mroku
powrót do forum filmu Pora mroku

Przeczytałem komentarze i kiepsko byłem nastawiony do filmu a tu.. nawet nie było takiej tragedii. Jakość scenariusza jak na horror przystało - czyli bez rewelacji, niezła muzyka, przyzwoita gra aktorska.
Oczywiście można też wiele zarzucić: np lekkie przeciągnięcie akcji, momenty dłużyzny, trochę za dużo migawek, efekty specjalne.

Obejrzałem wiele horrorów i powiem szczerze, że na tle amerykańskiego kina typu "masakra czym się da i co wpadnie w ręce" jest naprawdę dobrze.

Do filmwebu. Dobrze byłoby aby recenzję pisały osoby, które znają się trochę na danym gatunku a nie na zasadzie kto popadnie.

ocenił(a) film na 7
Leny_2

Dokładnie, mi też się nawet podobał. Tak jak piszesz, przydałoby się większy budżet na efekty specjalne. Ja bym sobie jednak wyobrażał takie eksperymenty w jakimś ładnym laboratorium, a nie w piwnicach psychiatryka. Sprzęt do zabiegów, też raczej nie zachęcał do wizyt Niemców.
Efekty dźwiękowe dobre, dźwięk w formacie DTS dobrze się prezentował na kinie domowym.
Pewnie gdyby to był amerykański film dostałby bez problemu 7,0. Tak mamy ciut powyżej 4 i miałem obawy co do filmu, ale skusiłem się i nie żałuję. Też oceniam na 7/10.