2/10
Brak jakiejkolwiek logiki w tym filmie. Jest tu tyle błędów, że aż głowa boli od oglądania. Po pierwsze-dziewczyna zaczyna uciekać jak jest ciemna noc, następne ujeęie pokazuje ją jak biegnie i okazuje się to jest już dzień (nie ranek tylko dzień!), po czym na komisariacie stwierdza, że "przed chwilą ktoś zaatakował ją i grupę znajomych"-przed jaką chwilą skoro z nocy zrobił się dzień??? Po drugie-skąd zawsze po tym jak wyciagali kogoś z wody to zawsze obok leżały suchutki brania a nawet buty??? Po trzecie-skąd w końcówce filmu nagle jej podcięta zyła była zabandażowana czyściutkim bandażem??? Poza tym ciągle biegają po szpitali i jego podziemiach zamiast po prostu stamtąd uciec. Zawsze dziwi mnie dlaczego aktorzy chcę grać w filmach, które po prostu nie mają sensu, bo nic a nic się w nich nie klei.
SPOILERY
Zgadzam się całkowicie, pomysł nawet nie najgorszy, ale logiki w tym filmie brak. Czy ktoś zauważył fakt, że jedna z bohaterek, spotykając brata po roku czasu (a w sumie specjalnie po to tam pojechała), nie pyta się go skąd się tu wziął, co robił przez owy rok, dosłownie nic. Wsiadają do samochodu i jadą, jakby nic się nie stało. Ot, dzień jak co dzień, jakby do knajpy jechali popić. Niestety bezmyślność twórców i brak logiki całkowicie kładzie ten film.
faktycznie...przez 3/4 filmu pałętają się po tym szpitalu, zamiast uciec. Mało tego..nigdy nie spotkałam się z taką nazwą szpitala jak ,,Szpital dla nerwowo i psychicznie chorych'', ale to daruję. Z tym dniem i nocą to już mnie powalili na łopatki. Gra aktorska też do niczego; w miarę podobała mi się Rybnicka, ale bez rewelacji. Jak na polski film nie jest źle, ale ten cały szum, który zaistniał wokół tego filmu podczas jego premiery to nieporozumienie
"Mało tego..nigdy nie spotkałam się z taką nazwą szpitala jak ,,Szpital dla nerwowo i psychicznie chorych'', ale to daruję."
np. Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
Szpital dla Nerwowo i Psychicznie Chorych
im. Stanisława Kryzana
ul. Skarszewska 7, 83-200 Starogard Gdanski
nr tel. centrala 058 56 20 600, fax 058 56 23 650
lub
Wojewódzki Szpital dla Nerwowo i Psychicznie
Chorych w Bolesławcu
59-700 Bolesławiec