Trailer mi sie podoba.. myslałem ze to taki Hostel bedzie... ale kolega był na tym filmnie i mi go nie poleca mowi ze to jest Dno/ > hmmm
Mozliwe i to bardzo :P
Film całkiem niezły, jak na polskie warunki bardzo dobry wręcz. Porządny warsztat, śmiałe ujęcia i montaż. Do czego przyczepić się można to trochę udziwniony scenariusz, ale przyznajmy się szczerze amerykanie dużo durniejsze historie wymyślali i się nie najgorzej sprzedawały. A i film ma atmosferę grozy i beznadziejności, co jest ostatnio rzadko spotykane. Czy polecam ten film? Tak, warto go obejrzeć ze względu na inne spojrzenie na thriller/horror no i jest to rodzima produkcja tego typu. Dlaczego ma więc takie marne opinie sądzę że wszystkiemu winne jest nastawienie i fałszywe uprzedzenie co do tego filmu. Bo polskie, to musi byś durne, głupie i beznadziejne.
A no i ten klimat szpital, ciemne wilgotne zapleśniałe korytarze, wioska zwyrodnialców. Super.
Pozdrawiam
Popieram poprzednika! Uprzedzenie do polskich horrorów jest powodem, dla którego gatunek grozy jest marginalizowany w naszym kraju a twórcy niechętnie się go podejmują. Nie można gromić filmów tylko dlatego, że wzorują się na filmach zagranicznych bądź w porównaniu z nimi blado sie prezentują. Na polski horror trzeba spojrzeć od innej strony.
A z innej beczki traktując, podoba mi się, że okolice Śląska wyrastają na tło dla fabuł filmów grozy (Hyena, Pora Mroku). Materiał do eksploatacji.
Chwała niech będzie polskim twórcom grozy!