PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=462084}
3,5 12 tys. ocen
3,5 10 1 12141
1,9 9 krytyków
Pora mroku
powrót do forum filmu Pora mroku

Ja w odroznieniu od reszty, mam calkiem pozytywne zdanie na temta tego filmu. Jest to pierwsza polska produkcja tego typu, jaka widzialam. Przyzyczailismy sie ze Polsy rezyserze kreca glupie komedie, romantyczne filmiki albo dramaty po ktorych sami mamy ochode zrobic sobie krzywe.
Az tu nagle horror! I to w dodatku ze swietnym klimatem tegoz gatunku. Dlatego ja sedrecznie polecam ten film, chocby dlatego ze jest odrobine podobny do hollywoodskich produkcji.

ocenił(a) film na 10
aliczkaa

To nie jest pierwsza polska horrorowa produkcja, ale muszę się z Tobą zgodzić. Film ma fajny klimat i muzyke, ogólnie jest ok. Na pewno lepszy od głupkowatych komedii romantycznych.

ocenił(a) film na 8
Matteuszz

Obejrzałem ten film dzisiaj i pozytywnie mnie zaskoczył. Muzyka bardzo dobrze dobrana, fabuła też ciekawa. Nie rozumiem tak niskich ocen na filmweb. Zachęcam do obejrzenia. Oceny tutaj postawione nie odzwierciedlają jakości filmu.

ocenił(a) film na 7
damianos1989r

No to czemu do cholery taka niska ocena????!!!! Kto tak głosował ludzie?! Podchodziłem do tego filmu z myślą, że obejrze jeden z gorszych filmów 2008 roku. I co? Ano g**no :o Pomimo kiepskiego początku film wyszedł na plus. Dałem 7, ale chyba zmienie na 10, żeby podnieść trochę ocenę. Że co? Że skoro redaktor filmwebu zjechał film w swojej recenzji to już jest zły? Dajcie spokój.

dKc

Po pierwsze nigdy nie sugeruję się niczyją oceną jeżeli chodzi o jakikolwiek film.
Po drugie film ma tak niską ocenę, gdyż na to zasługuje(i tak ma za wysoką).
Po trzecie może i ma tak niską ze względu na to że Ty chcesz dać 10 tylko żeby podnieć mu punkty, a znajdą się się tacy (wielu) którzy dadzą specjalnie 1 żeby ocena spadła, dlatego osobiście staram się nie sugerować punktacją FILMWEB , gdyż często nisko oceniane filmy zasługują na dużo lepszą ocenę i na odwrót, więc pytam PO CO?Dla własnej satysfakcji??
Osobiście uważam ten film za jedną z większych porażek polskiego kina ostatnich lat (nie biorąc pod uwagę takiego kiczu jak np. Tylko mnie kochaj).
POZDRO

ocenił(a) film na 7
dKc

Moim zdaniem ten film ma tak niską ocenę ze względu na różne recenzje, m.in. w gazetach, przez co część ludzi po prostu oddaje swój głos w ogóle tego filmu nie oglądając (chociaż ja osobiście nie widzę w tym sensu).
Po tym filmie spodziewałam się najgorszego... Polska produkcja, która przeważnie nie wzbudza w widzu żadnych emocji + gatunek tak wymagający, czyli horror... porażka murowana. Jednak film pozytywnie mnie zaskoczył. Nie było trzymania w napięciu i jakichś szczególnie strasznych scen... no może poza tymi pojawiającymi się "istotami", w czym w ogóle nie było żadnej logiki i porządku tak naprawdę... Moje zdanie jest jednak takie, że wszystkich filmów nie można wrzucać "do jednego worka" i kiedy wystawiamy oceny filmom, to powinniśmy je oceniać w danej kategorii i z całą pewnością oddzielną kategorią powinny być Polskie filmy. Głównie z tego powodu daję temu filmowi o 1 pkt więcej niż by na to zasługiwał, gdyby był produkcją amerykańską. 8/10.

ocenił(a) film na 5
aliczkaa

Ja miałam zaszczyt obejrzeć ten film. Szczerze za horrorami nie przepadam, ale, ze rodzima produkcja poszłam do kina...
...powinnam się bać a się śmiałam...tam nie było nic strasznego...chociaż klimacik był fajny to im się udało na plus
-zauważcie ze kiedy jedna laska dzwoni to na wyświetlaczu komórki co chwile jest inna liczba kresek pokazujących stan baterii
-kiedy wychodzą z tych akwariów to obok nich leżą ich ciuszki i mogą się w nie ubrać
-i pod koniec kiedy Karolina bodajże ucieka z tego dziwnego miejsca kolesiowi dłuto czy co to tam było w oko...wychodzi i ma na nadgarstkach czyściutkie starannie zawinięte bandaże...
jedyna postać jaka mi się podobała to był Zolo taki sympatyczny świrusek aż żal, że go zastrzelili...
Obejrzeć można ale bez emocji chwali się ze się ktoś tam starał
jak napisała jedna z gazet ' miał być straszny i wyszedł strasznie'

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 5
tencza88

zgadzam sie ogladałem go 2x za pierwszym razem nie byłem do konca przekonany ale musze przyznać że nie mamy sie czego wstydzic. wprawdzie daleko nam jeszcze w europie do francji czy hiszpanii ale nie jest zle. przede wszystkim świetna muzyka, najwiekszy minus to ci niemcy a szczególnie ten stary i ta jego gatka o pitagorasie.. ale całość ok

ocenił(a) film na 1
M_divine

DAJE 1/10 .TOTALNA KLAPA.NIE WCZIAGAJACY MNOSTWO GLUPICH SYTUACJI W KTORYCH NIE WIADOMO O CO CHODZI WCZIGANIE GOSCIA PRZEZ SUFIT POZNIEJ TRZA SIE NAPIC DOPIERO JAK KOGOS POSTRZELA TO ISC NA POLICJE I TAM CZEKAC AZ CIE ZLAPIA TOTALNA GLUPOTA... CALY CZAS UCIEKAJA I DAJA SIE ZLAPAC WOGOLE TO WYGLADA TAK JAK BY ONI NIE CHCIELI UCIEC:/ FILM SIE KUPY NIE TRZYMA I JEST IRYTUJACY... I LUDZIE KTORZY MOWIA ZE FILM JEST CHOC TROCHE DOBRY TO PEWNIE SA PATRYIOTAMI ALBO NAPRAWDE LUBIA TAKIE HORRORY KLASY C PRZYPOMINAJACE POWROT ZYWYCH TRUPOW 3 ITP DURNE HORRORY WG MNIE TYLKO DLA KONESEROW TAKICH FILMOW