3,5 12 tys. ocen
3,5 10 1 12149
1,9 9 krytyków
Pora mroku
powrót do forum filmu Pora mroku

Zaskakuje mnie postać gościa przebranego za słonce na jednym ze zdjęc z filmu...co to ma być??? Może ktoś ma jakiś pomysł???
Młahahahahaha...może bedzie na co pójść do kina...w celu pośmiania się na przykład.

ocenił(a) film na 6
kreczerowa

Może to pan przebrany za Słońce Polsatu xD No wiesz, taka nowa forma reklamy :P

Mathisek

Haha! Dobre, dooobreee!
Ja stawiam na teletubisiowe słoneczko...a reszta to pewnie teletubisie!

kreczerowa

Moim zdaniem to ma związek z faktem iż w tym miasteczku były jakieś praktyki okultystycznego( z tego co mi wiadomo z opisu), zdjęcia tego nie widziałem, ale myślę że film zapowiada sie naprawdę dobrze i może wyniknąć z tego coś dobrego, najgłupsze jest zachowanie ludzi dzięki którym ma on właśnie średnią nieco poniżej 5, nie wspominając że obraz ten wchodzi za tydzień do kin, i nikt go jeszcze nie widział...

ocenił(a) film na 3
Edward_Nozycoreki

Edward Nożycoręki
zgadzam sie z tobą bo przecież jak ludzie mogą ten film oceniac jak go nawet nie widzieli a po zwiastunie sie przecieżfilmu nie ocenia!!

kreczerowa

Według mnie gość przebrany za słoneczko - biorąc pod uwagę opis filmu i logicznie myśląc - to lekarz (lub ktoś w tym stylu) szpitala psychiatrycznego, a struj ma spełnić rolę terapełtyczną wobec zapewne jakiegoś pacjenta, którego nie widac na zdjęciu.

Apropo tych komór kriogenicznych (czy jak się tam w filmie nazywają) to świetne zdjęcie zalatuje trochę klimatem z obcego lub matrixa, zobaczymy jaki będzie klimat filmu.

A jak narazie to nie oceniałbym tego filmu bo to nie ma sensu.

I najważniejsze zamiast wyzywać ten film od gniotów powinnismy się cieszyć, że w końcu cos ruszyło w naszej kinematografii w kierunku horrorów i to nie takich krótkometrażowych, czy z nikomu nieznaną obsada obejrzanych w 3-4 kinach w Polsce przez maksymalnie kilka tysięcy ludzi, ale z poważną Polską Produkcją z gwiazdorską obsadą.
Byle tak dalej. Ja za same chęci dałbym 5/10, ale poczekam i jak oglądnę dodam lub nie punkty za film.

dawid13c

Widziałem przed chwilą fotę i zmieniam zdanie, najbardziej prawdopodoban wydaję się teoria kolegi, co do terapi.Zdjęcie wygląda dosyć śmimiesznie, ale jeżeli zkoleji brać to w związku z tamtą sytuacją(terapia), zapowiada się niezła psychoza;)

Edward_Nozycoreki

Spoko, ja nie wystawiam oceny filmowi którego jeszcze nie widziałam. I nie jadę po filmie, tylko komentuje fote. Prowadzę dyskusje opartą na dygresjach apropo słoneczka.
A co do komór to fakt, robią wrażenie.
Terapia poprzez lekarza przebranego za słońce... niezły pomysł, czekam na nowe ;)

użytkownik usunięty
kreczerowa

Myślę że film miał ocenę 5 która jest słaba jak wiadomo( ;) ),jeszcze przed wejściem do kin wynika z tego że wszystkie horrory są dobre a polskie filmy to dno. ;D

kreczerowa

Nie chodziło mi o Ciebie, ale o ogół publiki. Bardzo lubię horrory, a z Polskich to wi działem tylko jak narazie krótkometrażowe 2 części "Obróbka Skrawaniem" powstało jeszcze parę filmów, ale nic specjalnego, więc jeśli w końcu jakiś polski reżyser odważył się zrobić jak na nasze warunki dużą produkcję filmową. To troche denerwuje mnie niszczenie tego filmu już przed startem.
Ludzie jeśli będziecie tak narzekać, to nigdy nie powstanie dobry horror naszej produkcji. Poprostu nakręcą jeszcze jedną komedie romantyczną bo to się dobrze sprzedaje, i wtedy "napewno" wszyscy będą "zadowoleni"!

ocenił(a) film na 3
dawid13c

Zgadzam sie z tobą.
To ze Polska nie może sie pochwalić wybitnymi osiągnięciami w dziedzinie horrorów nie znaczy od razu ze Pora mroku musi być niewypałem.
Wielu ludzi sugerowało sie marną produkcją "Legenda" i już na starcie pomyślało że pewnie to będzie podobny film.
Nie wiem w ilu procentach teoria -Polska nie potrafi kręcić horrorów tym razem sie sprawdzi.
Mam nadzieję ze Pora mroku okaże sie dobrą a chociaż przyzwoitą pozycją dającą nadzieję na kolejne dobre horrory.
Z racji tego że właśnie dziś wszedł do kin czekam na recenzje.