w sumie nie najgorszy ale też nie jakiś nadzwyczajny. Zobaczymy co z tego będzie :) na pewno pójdę do kina (jeżeli będzie emitowany w Kielcach)
jeśli chodzi o wykonanie - to wszsystko wygląda bardzo ładnie. Ale przecież scenografia i charakteryzacja to nie wszystko. Mam nadzieję, że scenariusz będzie dobry. Bo na bardzo dobry nie liczę.
Wbrew pozorom ostatnimi czasy polski horror nie ma się tak źle: Orbitowski, Grzędowicz... no chyba że masz na myśli tylko filmy - w takim wypadku nie użyłbym sformułowania "odrodzić", a raczej "powstać od zera" :P
Akurat ja PIŁY NIE LUBIĘ, a Hostelu nie wiedziałem... i nie wyrażaj opinii o kimś po jednym jego poście bo to świadczy tylko o tobie i twojej inteligencji :)
Z całym szacunkiem, ale trailer rzeczywiście wygląda jak konsolidacja "Piły" i "Hostelu". Kolejna, tym razem w polskim wydaniu, survivalówka bazująca na zakorzenionym w ludzkiej podświadomości strachu przed dekonstrukcją własnej fizyczności. Oczywiście mogę się mylić, bo prawdę poznamy dopiero po obejrzeniu "Pory mroku", ale raczej nie spodziewam się rewelacji. Zapewne będzie to kolejna odgrzewana, mocno naciągana i błaha historyjka...