wkurza mnie ta cholerna ostatnia moda na brutalne horrory... takie to wszystko pod hollywood robione
Mnie tak samo... Ludzie się prześcigają w pomysłach, jaką można najbardziej finezyjną śmierć na ekranie pokazać... Chore to i tyle.
To już nie chore, to już nudne. 15 części piły, Hostele, a teraz Polacy dodają swoje niepotrzebne 3 grosze to już nudnego gatunku
Może, może, może...
Ale jak dla mnie filmy typu: "Piła", "Hostel", "Wzgórza mają oczy" najzupełniej bezczeszczą znaczenie gatunkowe horroru...
Gdzie się podziała klasyczna struktura horroru, gdzie podstawą był
K L I M A T !!! a nie krew, flaki, licznik trupów i wymyślanie coraz to bardziej chorych i odpychających sposobów zadawania bólu do k... nędzy...
Dokąd zmierza współczesne kino??? Paranoja... God damned...
Bobby Marley:
"Co marudzicie, może ten film okaze się sukcesem i ktoś doceni wsółczesne polskie filmy"
Jesli pokażą tam najnowsze sposoby pozbawiania ludzi kończyn, krew wraz z ludzkimi szczątkami i organami dosłownie będzie wylewała się z ekranu a sceny bedą tak obleśne i odrażające że widz będzie musiał odwracać głowę z obżydzenia to ten fim będzie hitem. Nie można zapomiać oczywisćie ze mordercy muszą być horymi psychicznie oszpeconymi kreaturami.
Damien:
"Ale jak dla mnie filmy typu: "Piła", "Hostel", "Wzgórza mają oczy" najzupełniej bezczeszczą znaczenie gatunkowe horroru...
Gdzie się podziała klasyczna struktura horroru, gdzie podstawą był
K L I M A T !!! a nie krew, flaki, licznik trupów i wymyślanie coraz to bardziej chorych i odpychających sposobów zadawania bólu do k... nędzy...
Dokąd zmierza współczesne kino??? Paranoja"
Z tym zgadzam sie w 100%-tach. teraz mówiac "horror" czlowiek mysli tylko o kanibalistycznych filmach i najobżydliwszych scenach gore.
Zgadzam się z tobą, ale spójrzmy na kategorię wiekową... OD 12 LAT?! To horror czy kolejny odcinek "M jak miłość"?
Wątpię żeby ten film był od 12 lat. W końcu spójrzcie na screeny w galerii. Wygląda z deka na brutalny. Jedynie mam nadzieję że będzie to fajny film i docenią go za granicą :D