ze jakby to zrobili amerykańce to byłoby naprawde dobre...motyw filmu mi sie bardzo podobal,ale wykonanie do d... i jeszcze ten koleś ze swoim "masz fajke" no zal pl....
Zgadzam się. Temat do nakręcenia filmu po prostu rewelka, ale został zmarnowany - a mogło być tak pięknie!
Nie zgadzam jak na Polski horror jest dobrym i ta ocena 3,9 jest za niska powinno byc chociaż 5,4
Ja natomiast nie zgadzam się z Tobą,Filmweb jest rankingiem ogólnym filmów i nie można tu mówić "jak na polski horror to był niezły" co to ma być? jakaś osobna Polska punktacja? Gdyby ta porażka miała 5,4 to byłoby to niesprawiedliwe względem filmów,które na tę notę faktycznie zasłużyły ,ot co.
ja również uważam, że film jest oceniany za nisko. i gdyby był produkcji amerykańskiej, byłby jednym z wielu tego typu filmów, tzn. nie jest jakiś oszałamiająco inny, fabuła nie zapadnie mi chyba jakoś szczególnie w pamięć, ale jednak myślę, że byłby oceniany wyżej.
obejrzałam z ciekawości - montaż dobry - mi amatorce się podobał;) - nie bałam się, ale filmów typu "Piła" ( w ocenie społeczności fwb 6,8 (!), czy "Nocny pociąg z mięsem" (5,1!!!) też nie...to są takie filmy dla mnie typu - pooglądać, może coś mi zapadnie w pamięć, ale raczej się nie przestraszę. Dla mnie fabuła dużo lepsza, niż w/w filmów - wiem, wiem, zaczyna się tak obrzydliwie sztampowo, że aż chce się śmiać: dwójka przyjaciół jedzie do starej fabryki, jeden ginie w niewyjaśnionych okolicznościach..."rok później";P czwórka głupich rozwrzeszczanych dzieciaków jedzie rusza ich śladem! oczywiście jest masa głupiego chichrania się w samochodzie, stara stacja benzynowa z przerrrażającym "panem benzynowym", człowiek bez oka (btw tekst na komisariacie: "strzelano do nas!" "kto strzelał?" "człowiek bez oka!";P - ja po tym od razu umieściłabym ją w tym szpitalu psychiatrycznym)...aaa właśnie, psychiatryka też nie mogło zabraknąć. cud, miód i orzeszki, wydawać by się mogło, ale powtarzam - to naprawdę lepiej zobaczyć i porównać sobie chociażby z tymi filmami, o których pisałam wcześniej, żeby się przekonać, że niczym on się nie różni, jak tylko krajem produkcji, realizacja jest dobra. Gra aktorska, no cóż...Natalia Rybicka i Karolina Gorczyca dają radę wg mnie, reszta gorzej.
Mroczny klimat - tak. Strach - nie. Pomysł - bez rewelacji, ale owszem. Wykonanie - niezłe. Efekt końcowy: daję 6/10 (wiem, wiem, wysoko, ale naprawdę jestem rozczarowana, że dajecie TAK mało!).
pozdrawiam!